• Όλοι οι Προορισμοί
 • Όλες οι κατηγορίες Κεντρική Κέρκυρα Βόρεια Κέρκυρα Η πόλη της Κέρκυρας Νότια Κέρκυρα Διαπόντια Νησιά Παξοί - Αντίπαξοι Άλλοι Προορισμοί Χάρτης Προορισμών
 • Αξιοθέατα, Αγορά
 • Παραλίες, Φύση
 • Διαμονή, Digital Nomads, Τουριστικά Γραφεία
 • Αμάξια, Σκάφη, Ταχι, Μεταφορές
 • Events
 • Δραστηριότητες για Μεγάλους & Παιδιά
 • Φαγητό, Ποτό, Διασκέδαση
 • Γίνετε συνεργάτης μας

  Καταχωρείστε την επιχείρηση σας

  Μείνετε ενημερωμένοι

  Newsletter

  Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

  Εκθέσεις & Δρώμενα

  Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, 08/02/2024

  8

  Φεβ 2024
  Ώρα
  11:00
  Τοποθεσία
  Ιόνιος Ακαδημία Δείτε στο Χάρτη
  ΑΧΕΠΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΙΜΟΥΝ
  ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
  Μια  ενδιαφέρουσα εκδήλωση με εξαιρετικούς επιστήμονες και σπουδαίες προσωπικότητες θα μας προσφέρουν το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και η Εφορεία αρχαιοτήτων του νησιού τιμώντας στις 8 Φεβρουαρίου την παγκόσμια Ημέρα εορτασμού της Ελληνικής Γλώσσας (9 Φεβρουαρίου η επίσημη εορτή), με προσκεκλημένους ομιλητές την διακεκριμένη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα γνωστή για τις εκπομπές της γύρω από την Ελληνική γλώσσα, τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Καλαβρίας Γιάννη Κορίνθιο πρωτεργάτη και εμπνευστή στη καθιέρωση της παγκόσμιας ημέρας εορτασμού Ελληνικής Γλώσσας και τον καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασίλη Λέτσιο.
  Το πρωί της 8 ης Φεβρουαρίου στις 11 στην Ιόνιο Ακαδημία οι ομιλητές θα υποδεχθούν μαθητές της β/βαθμιας εκπαίδευσης του νησιού για μια δια δραστική παρουσίαση της εξέλιξης της γλώσσας μας, την ιστορία της, τη χρήση ομόηχων και ομόριζων λέξεων από άλλες γλώσσες και πολλές πληροφορίες άγνωστες μέχρι τώρα γύρω από την αρχαιότερη γλώσσα του πλανήτη, την Ελληνική.
  Η εκδήλωση αυτή θα καλυφθεί και διαδικτυακά ώστε σχολεία από όλη την Ελλάδα να μπορέσουν αφενός να τη παρακολουθήσουν αφετέρου να συμμετάσχουν με ερωτήσεις. Το απόγευμα στις 19.30, η εκδήλωση προσαρμοσμένη για το κοινό θα παρουσιαστεί στο ισόγειο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Κέρκυρας που βρίσκεται στην οδό Βράιλα Αρμένη 7, με ελεύθερη είσοδο για όλους και διατηρώντας το δια δραστικό της χαρακτήρα.
  Η Βίκυ Φλέσσα, ο Γιάννης Κορίνθιος και ο Βασίλης Λέτσιος θα προσεγγίσουν μέσα από την επιστημονική και επαγγελματική τους διαδρομή θέματα που σχετίζονται με την Ελληνική γλώσσα, μια από τις πλουσιότερες του κόσμου συζητώντας και απαντώντας στο κοινό αναλύοντας κάθε πτυχή γύρω από το θέμα.
  Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Αντικυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ Ελλάδος και διδάκτορας του Ιονίου πανεπιστημίου Νίκος Δημητρόπουλος.
  Share

  Newsletter

  Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

  Subscribe
  Διαφήμιση

  Σχετικά Events

  Σχόλια

  Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή