Φιλαρμονικές

Επέτειος Ένωσης Επτανήσων

Αργία

Spianada πλατεία Σπιανάδα 21 21η Μαΐου Ένωση Επτανήσων με Ελλάδα Κέρκυρα mykerkyra.com

21

Μαΐ 2023

Εώς

21 Μαΐ 2023
Ώρα
8:00
Τοποθεσία
Κέρκυρα Δείτε στο Χάρτη

Αργία

Στις 21 Μαΐου 1864 τα Επτάνησα ενώνονται επισήμως με το Ελληνικό Βασίλειο και γίνονται η πρώτη περιοχή που ενσωματώνεται στον εθνικό κορμό μετά την ολοκλήρωση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

 

08.00: Θούρια και Εμβατήρια από τις Φιλαρμονικές στους δρόμους της πόλης.

Έπαρση σημαίας στο ΝΑΣΚΕ, με συμμετοχή Στρατιωτικού Τμήματος, που παρατάσσεται στον χώρο προ της πύλης.

 

10.30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος.

 

11.00: Πανηγυρικός της Ημέρας στο κτίριο της Ιονίου Βουλής.

 

11.45: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πρωτεργατών και Αγωνιστών της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

 

12.15: Παρέλαση Παραδοσιακών συγκροτημάτων με τοπικές ενδυμασίες, τμημάτων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τμημάτων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Παράρτημα Κέρκυρας, Οδηγών, Προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών: «Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος, Φιλαρμονική Άνω Κορακιάνας, Φιλαρμονική Ένωση Ο Καποδίστριας». Συγκέντρωση τμημάτων επί της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου. Χώρος εκκίνησης: Αγωνιστών Πολυτεχνείου και χώρος τερματισμού: Ανάκτορα Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.

 

20.00: Υποστολή Σημαίας στο ΝΑΣΚΕ, με συμμετοχή Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στον χώρο προ της πύλης.

 

21.15: Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, των Δημοσίων ΚΑΙ Δημοτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Αρχαιολογικών χώρων και Ιστορικών Μνημείων.

Share

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe
Διαφήμιση

Σχόλια

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή