• Όλοι οι Προορισμοί
 • Όλες οι κατηγορίες Κεντρική Κέρκυρα Βόρεια Κέρκυρα Η πόλη της Κέρκυρας Νότια Κέρκυρα Διαπόντια Νησιά Παξοί - Αντίπαξοι Άλλοι Προορισμοί Χάρτης Προορισμών
 • Αξιοθέατα, Αγορά
 • Παραλίες, Φύση
 • Διαμονή, Digital Nomads, Τουριστικά Γραφεία
 • Αμάξια, Σκάφη, Ταχι, Μεταφορές
 • Events
 • Δραστηριότητες για Μεγάλους & Παιδιά
 • Φαγητό, Ποτό, Διασκέδαση
 • Γίνετε συνεργάτης μας

  Καταχωρείστε την επιχείρηση σας

  Μείνετε ενημερωμένοι

  Newsletter

  Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

  Φεστιβάλ

  Φεστιβάλ Πεζογραφίας στην Ιόνιο Βουλή, 02-04/11/2023

  2

  Νοέ 2023

  Εώς

  4 Νοέ 2023
  Ώρα
  19:00
  Τοποθεσία
  Ιόνιος Βουλή Δείτε στο Χάρτη

  Στον Τίτο Πατρίκιο, στο έτος Άλκης Ζέη, στη Βαλκανική Λογοτεχνία και σε ξεχωριστά βιβλία και σε ξεχωριστά βιβλία είναι αφιερωμένα τα φετινά Διεθνή Φεστιβάλ Κέρκυρας Ποίησης και Πεζογραφίας. Έτσι, για μια εβδομάδα, από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και από την Πέμπτη 2 έως το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, η Κέρκυρα μετατρέπεται στο Νησί του Βιβλίου, με δύο φεστιβάλ, μ’ ένα φιλόδοξο πρόγραμμα και πολλές, σημαντικές, εκδηλώσεις. Στην Ιόνιο Βουλή στις 19:00

  ΠΕΜΠΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

  Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Άλκης Ζέη με τη συμμετοχή των συγγραφέων που έχουν έλθει στο νησί. Θα μιλήσει και θα συντονίσει η Πανεπιστημιακός Τασούλα Τσιλιμένη, διευθύντρια του Μουσείου Παιδικής Λογοτεχνίας, που ετοιμάζει έκθεση και συνέδριο για τη Ζέη, και συμμετέχει διαδικτυακά η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Γενεύης και ποιήτρια Βάλια Τσάιτα.

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

  Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Ιερεμιάδα», της Χλόης Κουτσουμπέλη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εστία. Αποσπάσματα διαβάζει η ηθοποιός Μαρία Οικονόμου. «Η Μουσική στις σελίδες των Βιβλίων» Ο συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης παρουσιάζει το βιβλίο του «Μια μέρα με τον Μότσαρτ», που στη θεατρική του μορφή παρουσιάζεται έως τα Χριστούγεννα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Επίσης, η καθηγήτρια στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Ζωή Διονυσίου παρουσιάζει το βιβλίο της «Ένα ταξίδι στο ρεμπέτικο παιδιά και μεγάλους» (που συνέγραψε από κοινού με την Gail Holst-Warhaft). Η Ευγενία Ζάγουρα, εκπαιδευτικός και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση μιλά για την παράσταση «Το μπαγλαμαδάκι», βασισμένη στο παραπάνω βιβλίο. Φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου μοιράζονται τις εμπειρίες τους και τραγούδια από την παράσταση.

  ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Το μεσημέρι, στις 12, οι λογοτέχνες θα επισκεφτούν την έκθεση στο Παλαιό Φρούριο, που είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Κερκυραίο συγγραφέα Κωνσταντίνο Θεοτόκη, με τίτλο «Άφθαρτος Λόγος».

  ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

  «Η Ελληνική Λογοτεχνία στα Βαλκάνια. Πραγματικότητα Προοπτικές» Δύο μεταφράστριες και εξαίρετες λογοτέχνιδες, η Ισμήνη Ραντούλοβιτς από τη Σερβία και η Άντζελα Μπράτσου από τη Ρουμανία, συζητούν με την αντιπρόεδρο της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης Χλόη Κουτσουμπέλη και παρουσιάζουν το σημερινό τοπίο και το μέλλον των βιβλίων στις χώρες της Βαλκανικής.

  Share

  Newsletter

  Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

  Subscribe
  Διαφήμιση

  Σχόλια

  Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή