• Όλοι οι Προορισμοί
 • Όλες οι κατηγορίες Κεντρική Κέρκυρα Βόρεια Κέρκυρα Η πόλη της Κέρκυρας Νότια Κέρκυρα Διαπόντια Νησιά Παξοί - Αντίπαξοι Άλλοι Προορισμοί Χάρτης Προορισμών
 • Αξιοθέατα, Αγορά
 • Παραλίες, Φύση
 • Διαμονή, Digital Nomads, Τουριστικά Γραφεία
 • Αμάξια, Σκάφη, Ταχι, Μεταφορές
 • Events
 • Δραστηριότητες για Μεγάλους & Παιδιά
 • Φαγητό, Ποτό, Διασκέδαση
 • Γίνετε συνεργάτης μας

  Καταχωρείστε την επιχείρηση σας

  Μείνετε ενημερωμένοι

  Newsletter

  Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

  Συναυλίες

  Γιώργος Κατσαρός και Παλαιά Φιλαρμονική στο Παλαιό Φρούριο, 16/09/2023

  Γιώργος Κατσαρός Συναυλία Παλαιό Φρούριο

  16

  Σεπ 2023
  Ώρα
  20:30
  Τοποθεσία
  Παλαιό Φρούριο Δείτε στο Χάρτη

  “Viva Γιώργο!”. Γιώργος Κατσαρός και Παλαιά Φιλαρμονική: Παλαιό Φρούριο, 16 Σεπτεμβρίου 2023

  Μια από καιρό οφειλόμενη τιμή αποδίδει η Παλαιά Φιλαρμονική στις 16 Σεπτεμβρίου 2023. Πιο συγκεκριμένα το γηραιότερο μουσικοεκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας τιμά έναν παλαιό μουσικό του, ο οποίος εδώ και δεκαετίες έχει επάξια αναδειχθεί σε εμβληματικό μουσικοσυνθέτη, σαξοφωνίστα και μαέστρο. Ο λόγος για τον αγαπημένο σε όλους Γιώργο Κατσαρό, παλαιό μαθητή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας, ο οποίος κατά τη δύσκολη μεταπολεμική περίοδο, εκκινώντας από τις τάξεις ξύλινων πνευστών και εγχόρδων οργάνων του ιδρύματος και διευρύνοντας περαιτέρω τις γνώσεις του στο Ελληνικό Ωδείο της Αθήνας, κατέκτησε επαξίως διεθνή φήμη ως δημιουργός δημοφιλούς, μουσικοθεατρικής, ραδιοφωνικής και κινηματογραφικής μουσικής, καθώς και ως μουσικός ερμηνευτής. Συνεργαζόμενος με κολοσσούς της στιχουργίας και της υποκριτικής τέχνης έντυσε με τους μοναδικούς του ήχους τραγούδια, επιθεωρήσεις, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές, καθώς και μουσικά φεστιβάλ. Παραλλήλως, βρέθηκε επικεφαλής καίριων μουσικών φορέων όπως του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου ή των μουσικών συνόλων του Δήμου Αθηναίων. Ωστόσο, ποτέ δεν ξέχασε την πατρίδα του, την οποία διαχρονικά υποστηρίζει και προβάλλει με κάθε ευκαιρία.

  Τα παραπάνω είναι μόνοι ενδεικτικοί λόγοι, οι οποίοι οδήγησαν στην από καιρό οφειλόμενη τιμητική συναυλία για τον εξαίρετα Κερκυραίο μουσικοσυνθέτη και μαθητή της Παλαιάς Φιλαρμονικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Φρούριο στις 16 Σεπτεμβρίου 2023. Σε αυτή θα παρουσιαστούν αποκλειστικά έργα του Γιώργο Κατσαρού και χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη μουσική, και αυτονοήτως αμιγώς κερκυραϊκή, κινητοποίηση. Συγκεκριμένα θα λάβουν μέρος, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη, η μπαντίνα της Παλαιάς Φιλαρμονικής και η Κερκυραία «Μεγάλη Κυρία του ελληνικού τραγουδιού» Κλειώ Δενάδρου μαζί με την Αγάθη Κοσκινά, την Χριστίνα Ράλλη και τον Παντελή Κοντό στο τραγούδι. Επίσης συμμετέχουν οι χορωδοί της Ανδρικής Χορωδίας Κερκύρας, της Δημοτικής Χορωδίας «Δημόδοκος», της Χορωδίας Ανεμομύλου «Θωμας Φλαγγίνης», καθώς και οι παιδικές χορωδίες Αχαράβης, Άφρας και «Το Χαμόγελο του Μον Ρεπό». Επίσης, συμμετέχει η Μαντολινάτα του Μουσικού Σχολείου Κερκύρας, καθώς και ο Γιάννης Κούρκουλος (πιάνο) και ο Νίκος Άνθης (αφήγηση).

  Η τιμητική συναυλία-αφιέρωμα στον Γιώργο Κατσαρό της 16ης Σπετεμβρίου 2023 στο Παλαιό Φρούριο θα ξεκινήσει στις 20:30. Εισιτήρια: 10 Ευρώ (Γενική Είσοδος) και 5 Ευρώ (άνεργοι, φοιτητές και ΑΜΕΑ). Προπώληση μέσω του ticketbox.gr.

  Share

  Newsletter

  Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

  Subscribe
  Διαφήμιση

  Σχόλια

  Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή