• Όλοι οι Προορισμοί
 • Όλες οι κατηγορίες Κεντρική Κέρκυρα Βόρεια Κέρκυρα Η πόλη της Κέρκυρας Νότια Κέρκυρα Διαπόντια Νησιά Παξοί - Αντίπαξοι Άλλοι Προορισμοί Χάρτης Προορισμών
 • Αξιοθέατα, Αγορά
 • Παραλίες, Φύση
 • Διαμονή, Digital Nomads, Τουριστικά Γραφεία
 • Αμάξια, Σκάφη, Ταχι, Μεταφορές
 • Events
 • Δραστηριότητες για Μεγάλους & Παιδιά
 • Φαγητό, Ποτό, Διασκέδαση
 • Γίνετε συνεργάτης μας

  Καταχωρείστε την επιχείρηση σας

  Μείνετε ενημερωμένοι

  Newsletter

  Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

  Σινεμά & Θέατρο

  Παράσταση «Ο Λάμπρος» του Διονύσιου Σολωμού στο Δημοτικό Θέατρο, 14/09/2023

  Ο Λάμπρος

  14

  Σεπ 2023
  Ώρα
  21:00
  Τοποθεσία
  Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας Δείτε στο Χάρτη
  Εισιτήρια

  10,00€ / Γενική είσοδος, Ελεύθερη είσοδος για ΑμεΑ

  Ο Διονύσιος Σολωμός είχε πει: «Ο Λάμπρος θα μείνει απόσπασμα».

  Οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της Δραματικής και Μουσικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών αναμετριούνται με αυτό το αποσπασματικό αριστούργημα και μας παρουσιάζουν την ιστορία του Λάμπρου συνθέτοντας μια πολυεπίπεδη αφήγηση στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

  Ο Διονύσιος Σολωμός είχε ονομάσει τον Λάμπρο: «το ποίημα των μικρών νόθων».

  Θα τολμήσει εδώ να παρουσιάσει έναν ήρωα της επανάστασης χωρίς να τον εξιδανικεύει, να μιλήσει για τη θέση της γυναίκας, την αγωνία των νόθων παιδιών, την υποκρισία της κοινωνίας. Οι τρεις ήρωες: ο Λάμπρος, η Μαρία και η κόρη τους Μαρία, μέσα στη δίνη της εποχής, θα παλέψουν με τα τέρατα. Η μικρή Μαρία, ως άλλος Οιδίποδας, αναζητώντας ποια είναι, θα οδηγηθεί στην αγκαλιά του πατέρα της, εκείνος θα διαπράξει την αιμομιξία ενώ η μεγάλη Μαρία θα τραγουδά περιμένοντας. Οι ήρωες θα περιπλανηθούν μέσα στην ποίηση και τη μουσική, ωσότου επιβεβαιώσουν την τραγική τους Μοίρα.

  Στην παράσταση, τα ποιητικά σπαράγματα, οι σημειώσεις των χειρογράφων στην ελληνική και ιταλική γλώσσα, τα λυρικά νεανικά τραγούδια, οι σημειώσεις του Ι. Πολυλά δημιουργούν ένα ποιητικό μωσαϊκό. Καθοριστικά συμβάλλουν η πρωτότυπη μουσική σύνθεση και η σκηνογραφία.

  Οι ηθοποιοί περνώντας από τη θέση του αφηγητή σε αυτή του ρόλου βουτούν στον κόσμο του μεγάλου μας Ποιητή. Οι μουσικοί, μέσα από το πιάνο, το τσέλο και το κλαρινέτο εκπροσωπώντας τους τρεις ήρωες, ακολουθούν τις ψυχικές τους διαδρομές. Η σκηνογραφία δημιουργεί το τοπίο της λίμνης των Ιωαννίνων όπου μέσα τους θα καταποντιστούν αναζητώντας έναν άλλο κόσμο, καλύτερο από ετούτον. Η παράσταση είναι η συνέχεια της ραδιοφωνικής εκδοχής της. Το πρότυπο ραδιοφωνικό έργο ακούστηκε από το Γ’ πρόγραμμα στις 27 Μαρτίου (Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου) 2023 και αποτελεί μια συνεργασία του Γ’ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με το Ωδείο Αθηνών που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία concept του Άγι Γυφτόπουλου.

  Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Ρηνιώ Κυριαζή (Δασκάλα φωνής της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών) Μουσική σύνθεση: Γιάννης Μποκέας (Δίπλωμα και Α’ βραβείο Σύνθεσης της Μουσικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών) Κίνηση: Άλκηστις Πολυχρόνη (Δασκάλα κίνησης της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών) Σκηνογραφία: Μαριάννα Νικολάου (Δασκάλα σκηνογραφίας της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών) Εικόνες προβολής: Σοφία Χουλιαρά Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης (Διευθυντής της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών) ΗΘΟΠΟΙΟΙ:  Οι σπουδαστές του Γ’ έτους της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών: Καλλιόπη Ανταμπούφη, Άρτεμις Βαλτζάκη, Δανάη Γεωργούλα, Αγγελική Δεληθανάση, Βασίλης Ζαφειρόπουλος, Μαργαρίτα Κλάγκου, Κονδυλία Κωνσταντελάκη, Θωμάς Μακρυγιάννης, Χρήστος Μαρκόπουλος, Νάντια Μπαϊμπά, Άγγελος Παππάς, Σόλωνας Πετρακόπουλος, Πέτρος Πίγκας, Αλεξάνδρα  Ρουβέλα, Πέννυ Σακελλαριάδη,  Γιάννης Σιάμπαλιας,  Αλίνα Τσιαμπούλα, Γιώτα Χνάρη ΜΟΥΣΙΚΟΙ:  Οι σπουδαστές των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών: Τσέλο: Νάσος Kοκκώνης Κλαρινέτο: Kατερίνα Mουστάκη Πιάνο: ο συνθέτης, Γιάννης Μποκέας Διδασκαλία προφοράς Ιταλικών: Δημήτρης Βεζύρογλου (μουσικός προετοιμαστής (co-repetitor) σε όπερες και ορατόρια στο Ωδείο Αθηνών)

  ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00 ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10,00€ / Γενική είσοδος, Ελεύθερη είσοδος για ΑμεΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Στο www.corfuif.gr / Ticket Box / Είσοδος Εκδήλωσης

  Share

  Newsletter

  Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

  Subscribe
  Διαφήμιση

  Σχόλια

  Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή