• Όλοι οι Προορισμοί
 • Όλες οι κατηγορίες Κεντρική Κέρκυρα Βόρεια Κέρκυρα Η πόλη της Κέρκυρας Νότια Κέρκυρα Διαπόντια Νησιά Παξοί - Αντίπαξοι Άλλοι Προορισμοί Χάρτης Προορισμών
 • Αξιοθέατα, Αγορά
 • Παραλίες, Φύση
 • Διαμονή, Digital Nomads, Τουριστικά Γραφεία
 • Αμάξια, Σκάφη, Ταχι, Μεταφορές
 • Events
 • Δραστηριότητες για Μεγάλους & Παιδιά
 • Φαγητό, Ποτό, Διασκέδαση
 • Γίνετε συνεργάτης μας

  Καταχωρείστε την επιχείρηση σας

  Μείνετε ενημερωμένοι

  Newsletter

  Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

  Συναυλίες

  Συναυλία Μπάντας Παλαιάς Φιλαρμονικής στο Δημοτικό Θέατρο, 18/11/2023

  18

  Νοέ 2023
  Ώρα
  20:00
  Τοποθεσία
  Δημοτικό θέατρο Κέρκυρας Δείτε στο Χάρτη

  200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ «ΥΜΝΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ»    

  Μουσική εκδήλωση  

  Συμπληρώθηκαν φέτος 200 χρόνια από τη συγγραφή στη Ζάκυνθο το 1823 του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν», του έργου του Διονυσίου Σολωμού που οι πρώτες στροφές του αποτελούν τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας και της Κύπρου.

  Με κοινή πρωτοβουλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας και της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών – Μουσείο Σολωμού Κερκύρας, τιμώνται τα 200 έτη από την συγγραφή του «Ύμνου» με μια μουσική εκδήλωση που ενώνει τη Ζάκυνθο με την Κέρκυρα.

  Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας συμπράττουν υπό την καλλιτεχνική αιγίδα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας σε κοινή συναυλιακή εμφάνιση δύο εμβληματικά μουσικά σύνολα της Επτανήσου: οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος» και η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής.

  Στη συναυλία θα παρουσιαστούν μελοποιήσεις σολωμικής ποίησης από Ζακύνθιους και Κερκυραίους μουσουργούς του 19ου και του 20ού αιώνα. Το πρόγραμμα αποτελείται από τρία μέρη: στο πρώτο η μπάντα της Παλαιάς θα αποδώσει ενόργανες συνθέσεις (πρωτότυπες και σε διασκευή) συνδεδεμένες με την παραπάνω θεματική, στο δεύτερο θα εμφανιστούν οι περίφημοι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος» με μελοποιημένη σολωμική ποίηση και στο τρίτο τα δύο σχήματα συμπράττουν πάντα με σημείο αναφοράς τον Σολωμό και τα έργα του (όλα σε μεταγραφές του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη).

  Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με εκτενή αποσπάσματα από την πρώτη μελοποίηση του «Ύμνου» από τον Νικόλαο Χαλικιόπουλο-Μάντζαρο (1829-30), της οποίας φέτος συμπληρώνονται 150 έτη από την πρώτη πλήρη έκδοσή της (Λονδίνο, 1873), προσδίδοντας έτσι έναν διπλό επετειακό χαρακτήρα στην εκδήλωση. Η συναυλία της 18ης Νοεμβρίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο θα ξεκινήσει στις 20:00 και η είσοδος σε αυτή θα είναι ελεύθερη.

  Share

  Newsletter

  Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

  Subscribe
  Διαφήμιση

  Σχόλια

  Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή