Ένα ονειρικό τοπίο σε απόσταση αναπνοής από τα κεντρικότερα σημεία του νησιού και με την θέα του Παλαιού φρουρίου ακούει στο όνομα Φαληράκι.

Πολλοί ακόμα το ονομάζουν “Μπάνια τ’ Αλέκου”, μιας και το σημείο έσφυζε από ζωή με το μαγαζί του κύριου Αλέκου να είναι το μοναδικό στην περιοχή, τότε που τα διάσημα παγωτά και αναψυκτικά του, καθώς και οι δραστηριότητες που παρείχε, θα χαράσσονταν για πάντα στις καλοκαιρινές αναμνήσεις του κόσμου.

Ιστορικά στοιχεία

Η παραλία όμως στο σημείο αυτό δεν μπορούσε να μην έχει συνδεθεί και ιστορικά με τον Κήπο του Λαού.

Οι ευγενείς τότε επέλεγαν το σημείο για τον παραθερισμό και τις συναντήσεις τους με πρόσβαση μια σιδερένια σκάλα συνέδεε τον Κήπου του Λαού με την ακτή. Η σιδερένια αυτή ιδιαίτερη σκάλα υπάρχει ακόμη και μπορεί κανείς να την θαυμάσει άλλα η πρόσβαση σε αυτή δεν είναι επιτρεπτή .

Το Φαληράκι σήμερα και οι παροχές του

Στο σήμερα η περιοχή είναι ιδανική όλο το χρόνο για τις βόλτες σας.

Κατά τους θερινούς μήνες μπορείτε να απολαύσετε τις βουτιές σας στην αμμώδη μικρή παραλία του παρέα με τον καφέ σας ή το γεύμα σας και αργότερα το ποτό σας.

Με διαφορετικά σημεία της θέας αλλά εξίσου υπέροχα, έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα στο καφέ μπαρ, στο μεζεδοπωλείο και στο μπαράκι με θέα το πανέμορφο νησί Βίδος.

Το Φαληράκι είναι ιδανική επιλογή από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

 

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Φωτογραφικό Υλικό: Έντυ Κασταμονίτης
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe