Ένα παραμυθένιο σκηνικό δίπλα από τα Ανάκτορα των Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου.

Ο Κήπος των Ανακτόρων ή Κήπος του Λαού βρίσκεται ενδιάμεσα από την εκκλησία Υ.Θ. Μανδρακίνας και την ανατολική πλευρά των Παλαιών Ανακτόρων.

Κατασκευάστηκε το 1833, ενώ ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η πρόσβαση στο λαό ήταν κάποτε απαγορευμένη.

Χρόνια από τη δημιουργία του και συγκεκριμένα έπειτα από την σπουδαίας σημασίας εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μάιου του 1984, η πρόσβαση έγινε ελεύθερη προς όλους και έτσι επικράτησε η ονομασία του ως Κήπος του Λαού.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας

Εντός υπάρχουν συχνά και εκθέσεις ποικίλων δημιουργών και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας καθώς επίσης υπάρχει και ένα καφέ.

Η Δημοτική Πινακοθήκη λειτουργεί από το 1995 και φιλοξενεί αρκετά εκθέματα σπουδαίας σημασίας, έργα Κερκυραίων ζωγράφων του 19ου και 20ου αιώνα, ενώ κάποια από τα έπιπλα που υπάρχουν στον χώρο προέρχονται από το Μον Ρεπό και στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν από τους βασιλείς της Ελλάδας, γεγονός που αποτελεί μια επιπρόσθετη αξιόλογη λεπτομέρεια που αξίζει να γνωρίζουν οι επισκέπτες της Πινακοθήκης.

Ο άλλοτε Κήπος των Ανακτόρων όπως μπορεί κανείς εύκολα να υποθέσει, φιλοξενεί σπάνια φυτά και είναι διακοσμημένος με την τροπική σεπτόλια, πεύκα, κυπαρίσσια, ευκάλυπτους και φοίνικές.

Η «σκάλα της βασίλισσας»

Η εναέρια σκάλα στο δεξί τμήμα του κήπου, φτιαγμένη από σφυρήλατο σίδερο χρησιμοποιούνταν κάποτε από την ελληνική βασιλική οικογένεια για να κατεβαίνουν στα λουτρά. Στο σήμερα η σκάλα αυτή είναι κλειστή λόγω της επικινδυνότητας της, όμως δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό για λήψεις φωτογραφιών, στο πλάι του τοπίου σας, με θέα το Φαληράκι και στον ορίζοντα το νησί Βίδος.

Συνεργάτες
Φωτογραφικό Υλικό: Έντυ Κασταμονίτης
Συγγραφή Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe