Στο νοτιότερο άκρο του νησιού, υπάρχει μια πανέμορφη παραλία, η παραλία του Αρκουδίλα.

Η άγρια ομορφιά της είναι η ανταμοιβή για τους επισκέπτες της καθώς ο δρόμος προς αυτή είναι σχετικά δύσβατος. Οδικώς θα πρέπει να διασχίσετε μια διαδρομή που περνά από χωματόδρομο, ενώ σε όσους δεν αγαπούν το περπάτημα, ίσως δεν ανήκει στις επιλογές που θα ευχαριστηθούν.

Για τους λάτρεις της περιπέτειας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Με εκκίνηση το δάσος του Αρκουδίλα ή την παραλία Κάνουλας θα διαβείτε μέσα από τη διαδρομή με πλούσια στοιχεία της φύσης για να οδηγηθείτε σε ένα θέαμα που θα σας κόψει την ανάσα.

Η εκπληκτικής ομορφιάς παραλία απλώνεται μπροστά σας μέσα από τον μικρό όρμο που τον περιβάλλουν ψηλοί βράχοι.

Η περιοχή χαρακτηρίζεται από την πλούσια βιοποικιλότητα της. Επιπρόσθετα, στη παραλία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους επισκέπτες, ως στην προστασία των χελωνών Καρέτα- Καρέτα που εναποθέτουν εκεί τα αυγά τους.

Μοναδικοί είναι και οι γεωλογικοί  σχηματισμοί των αργιλικών εναποθέσεων που θα βρείτε στην παραλία του Αρκουδίλα, καθώς η φύση ευλόγησε αυτό το μέρος με τον θεραπευτικό άργιλο, όπως και πολλές ακόμη παραλίες του νησιού, την κοντινή παραλία Πρασούδι και Λογγά στο βόρειο τμήμα του νησιού, στους Περουλάδες.

Στη παραλία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους επισκέπτες, ως στην προστασία των χελωνών Καρέτα- Καρέτα που εναποθέτουν εκεί τα αυγά τους.

Η ονομασία Αρκουδίλας λένε πως προέκυψε από παραφθορά της λέξης Ακρόδηλον, όπως ονόμαζαν στην αρχαιότητα το ακρωτήριο Ασπρόκαβος της περιοχής στην οποία βρίσκεται.  Μια ακόμη εκδοχή της ετυμολογίας είναι πως σχετίζεται με την μορφολογία της παραλίας. Από ψηλά η θέα της παραλίας Αρκουδίλα θυμίζει μια αψίδα, έτσι μια εκδοχή της προέλευσης του ονόματος της θέλει να σχετίζεται με την ονομασία που της δόθηκε ως μετάφραση της λέξης αψίδα.

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Φωτογραφικό Υλικό: Εντυ Κασταμονίτης
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe