Ένα παραμυθένιο τοπίο με ψιλή άμμο κάτω από ιδιόμορφους ασβεστολιθικούς βράχους.

Ο κατάλληλος προορισμός για χαλάρωση αλλά και φυσικό Spa με τον άργιλο ένα θεϊκό δώρο που βρίσκεται πλουσιοπάροχα εκεί.

Για τους απανταχού επισκέπτες το να φύγεις πριν να δεις το ηλιοβασίλεμα θα αποτελούσε μέγιστο ατόπημα, μιας και η θέα αυτού θα χαραχτεί ανεξίτηλη σε κάθε σας ματιά αλλά και φωτογραφία.

Οι Περουλάδες

Στο πέρασμα σας για να φθάσετε στη παραλία, μη παραλείψετε να σταματήσετε στο ιδιαίτερο χωριουδάκι με τα έντονα Ενετικά στοιχεία το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος προστατευόμενος οικισμός.

Λένε πως ακόμα και το όνομα Περουλάδες κρατά από την εποχή που κατοικούσαν οι Περουκιανοί δηλαδή οι άρχοντες Ενετικής καταγωγής που φορούσαν περούκες.

Ακρωτήρι Δράστης

Στη περιοχή έχετε επίσης την ευκαιρία να ανακαλύψετε την αδελφική παραλία του Λογγα, το περίφημο Ακρωτήρι Δράστη.

Κρυμμένο σε ένα δασώδες τοπίο μακριά από τον πολυπληθή τουρισμό με παρθένα καταγάλανα νερά η πρόσβαση του γίνεται είτε με βάρκα είτε για τους τολμηρούς κολυμπώντας.

Για όσους αναζητούν ένα ειδυλλιακό κομμάτι παραδείσου αυτά τα σημεία του νησιού θα σας ταξιδέψουν και θα γεμίσουν το φωτογραφικό σας άλμπουμ.

Αξίζει να εξερευνήσετε και να επισκεφθείτε το εξίσου διάσημο Canal D’amour, να διασκεδάσετε στο Σιδάρι που έχει όλες τις τουριστικές δομές και να περιηγηθείτε στη Ρόδα και την περιοχή Αχαράβη,στη διαδρομή σας θα συναντήσετε πολλά γραφικά χωριουδάκια και θα θαυμάσετε τις ομορφιές που χάρισε απλόχερα η φύση στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Φωτογραφικό Υλικό: Έντυ Κασταμονίτης
Φωτογραφικό Υλικό: Shutterstock
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe