Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κερκύρας ιδρύθηκε ως σωματείο τον Οκτώβριο του 2017. Σκοπό του αποτελεί επίσης η προστασία και ανάδειξη του ελληνικού ορεινού χώρου και περιβάλλοντος. Μερικοί από τους επιμέρους στόχους του είναι η ενίσχυση κάθε εκδήλωσης που έχει σχέση με την πολιτιστική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη και η διάδοση αλλά και διάσωση της λαογραφικής παράδοσης του τόπου. Επίσης, εμπλέκεται ενεργά σε θέματα προστασίας της ορεινής φύσης και του περιβάλλοντος γενικότερα είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς, σωματεία και αρμόδιους φορείς σχετικούς με την εκπλήρωση του σκοπού αυτού.

Για την επίτευξη των στόχων του ενθαρρύνει, καθοδηγεί και παρέχει τη συμπαράσταση και τη βοήθειά του για την κατάρτιση μελετών ορθολογικής οργάνωσης του ορεινού χώρου και για την εκτέλεση από δημόσιες αρχές και ιδιώτες έργων εξυπηρετούντων τους σκοπούς του, εφόσον αυτά δε θίγουν τον ορεινό χώρο και το περιβάλλον γενικότερα. Ακόμη, μεριμνά για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των μονοπατιών εντός της περιφερειακής ενότητας Κερκύρας.

Τα αρχικά 28 ιδρυτικά του μέλη πολύ γρήγορα πλαισιώθηκαν από δεκάδες άλλα και ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κέρκυρας σήμερα αριθμεί πάνω από 250 εγγεγραμμένα μέλη.

Σηματοδότηση Μονοπατιών Μέσης Κέρκυρας

Το Σεπτέμβρη του 2018 ολοκληρώθηκε η πιλοτική φάση της σηματοδότησης των μονοπατιών της Κέρκυρας. Ο Σύλλογος σηματοδότησε ένα δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών στην περιοχή της μέσης Κέρκυρας με μήκος περίπου 42χλμ. Η σήμανση έγινε με χρώμα και ταμπέλες ασπροκόκκινες σύμφωνες με τις ελληνικές και διεθνείς οδηγίες.

 

Δείτε όλα τα μονοπάτια εδώ:

Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κέρκυρας

https://www.posk.gr/monopatia/

Εξόρμηση Κυριακής 2-10-2022, από το Καμινάκι έως το Αυλάκι με ενδιάμεσους σταθμούς: Νησάκι, Αγνί, Γυαλισκάρι, Καλάμι, Κουλούρα, Κερασιά, Άγιο Στέφανο, Ερημίτη.
Φωτογραφία: Νίκος Τόμπρος, Ειρήνη Διαμάντη
Πηγή

Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κέρκυρας, https://www.posk.gr/

https://www.facebook.com/poskerkyras/

Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe