Εάν υπάρχει ένα μέρος είναι συνυφασμένο με την νυχτερινή διασκέδαση στο νησί της Κέρκυρας, αυτό είναι σίγουρα ο Κάβος.

Πρόκειται για μια παραθαλάσσια περιοχή με τουριστική υποδομή που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην νεολαία και κυρίως στους Βρετανούς.

Το νοτιότερο αυτό σημείο του νησιού, είναι ευλογημένο με ήρεμα, ρηχά νερά και αμμουδιές, ενώ η παρουσία της φύσης ως στοιχείο του νησιού της Κέρκυρας, γίνεται αντιληπτή στα ελαιόδεντρα της περιοχής.

Η ιστορία του «Cavo bianco» της Ενετικής περιόδου.

Πίσω στο χρόνο, πιθανώς και λόγο της αποφυγής των κατοίκων να βρίσκονται κοντά στις ακτές στο ενδεχόμενο της επιδρομής πειρατών, η περιοχή δεν ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη.

Ο Κάβος για πολλά χρόνια φιλοξένησε τις αγροικίες των κατοίκων της Λευκίμμης με λιγοστούς κατοίκους.

Η μεγάλη τουριστική του ανάπτυξη όμως, το κατέστησε γρήγορα σε αγαπημένο προορισμό της νεολαίας και οι τουριστικές υποδομές του εξελίχθηκαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των επισκεπτών.

Δραστηριότητες

Ο Κάβος είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσει κανείς την εμπειρία της νυχτερινής διασκέδασης μέχρι πρωίας. Ολόκληρη η περιοχή έχει δομηθεί ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες των τουριστών προσφέροντας πολλές επιλογές σε beach bar, bar, pub, club και εστιατόρια κυρίως γρήγορου φαγητού με πιο διευρυμένα ωράρια από τα συνήθη του υπόλοιπου νησιού.

Το μέρος ενδείκνυται και για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και θα βρει κανείς στην περιοχή και γήπεδα ποδοσφαίρου, βόλεϊ και τένις ενώ επιπρόσθετα υπάρχει η δυνατότητα για bungee jumping και karts.

Σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων μπορεί κανείς να βρει το ακρωτήρι του Αρκουδίλα, μια εξαιρετική εναλλακτική  επιλογή για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν την περιοχή και να απολαύσουν μια διαφορετική βουτιά στην μη οργανωμένη και παρθένα παραλία Αρκουδίλα.

Εξαιτίας του μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να συνδυάσουν τις διακοπές του και με τον κοντινότερο προορισμό Παξούς-Αντίπαξους στον οποίο οδηγούνται με καραβάκι αλλά και στις ημερήσιες εκδρομές για Σύβοτα, Θεσπρωτία και Πάργα.

Συνεργάτες
Συγγραφή Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Φωτογραφικό Υλικό: Greeka.com
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe