Ο Κερκυραϊκός Ελαιώνας και το ελαιόλαδο Andriotis

Το «ευλογημένο» ελαιόδεντρο αγαπάει τη θάλασσα και τον μεσογειακό ήλιο, μεγαλώνει ακόμα και σε άγονα και πετρώδη εδάφη και αντέχει σε συνθήκες ανομβρίας και δυνατών ανέμων.

Οι μοναδικοί Ελαιώνες Κέρκυρας καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της υπαίθρου και  κυριαρχούν στο τοπίο του νησιού. Ξεκινούν από τον Παντοκράτορα, το ψηλό βουνό του νησιού, συνεχίζουν σε ψηλούς ή χαμηλούς λόφους όπου με διαμορφωμένες λιθοδομές, συγκρατούν την γη από τη διάβρωση και καταλήγουν μέχρι πεδιάδες που τις περισσότερες φορές φθάνουν μέχρι και την ακρογιαλιά!

Το ελαιόλαδο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα της Κέρκυρας. Συστήνουμε λοιπόν ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε το ελαιόλαδο Andriotis | GREEK OLIVE OIL.

Βρείτε και άλλα τοπικά προϊόντα του νησιού εδώ.

Ο Ιπποκράτης αποκαλούσε το ελαιόλαδο «μεγάλο θεραπευτή», ενώ ο Ασκληπιός, ο Θεόφραστος και ο Πλούταρχος ύμνησαν τις θεραπευτικές του ιδιότητες όσο τίποτε άλλο.

Η οικογενειακή επιχείρηση Ανδριώτης ειδικεύεται στη συλλογή, διαλογή και εμπορία ελαιολάδου εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια. Η μακρόχρονη ιστορία, η τεχνογνωσία, το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και η χρήση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας σε όλα τα στάδια συλλογής και επεξεργασίας έχουν καταστήσει την συγκεκριμένη επιχείρησή σημείο αναφοράς και ποιότητας στον τομέα της εμπορίας ελαιολάδου.

Εδώ και μερικά χρόνια, η Ανδριώτης, είτε απευθείας είτε μέσω τοπικών συνεργατών, έχει επιτύχει να συλλέγει και να διακινεί το ελαιόλαδο Andriotis από το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται στο νησί της Κέρκυρας.

Σήμερα την διοίκηση της εταιρείας την έχει αναλάβει η τρίτη γενιά, τα εγγόνια Δημήτρης και Γεώργιος Ανδριώτης, που αποφάσισαν να υλοποιήσουν ένα όνειρο  το 2011, να παράγουν και να διανέμουν παγκοσμίως το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο Andriotis σε όλο τον κόσμο.

ANDRIOTIS | GREEK OLIVE OIL

Ελαιόλαδο Andriotis, μια ιστορία που περνά από τους ελαιώνες της Κέρκυρας και ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη.

BUTELI®

Συνδυάστε λοιπόν τις ευεργετικές ιδιότητες με την γεύση απολαμβάνοντας μία από τις καλύτερες επιλογές αγνού, παρθένου Κερκυραϊκού ελαιόλαδου!

Το Buteli® είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μικρής παραγωγής, που παράγεται αποκλειστικά από ελιές που φύονται στους μοναδικής ομορφιάς ελαιώνες της Κέρκυρας.

Η λέξη ‘Buteli’ προέρχεται από την βενετσιάνικη διάλεκτο και αποτελεί μέρος της κερκυραϊκής παραδοσιακής λανολιάς. Στο παρελθόν χρησιμοποιούταν για να περιγράψει το κατάστημα στο οποίο, οι Κερκυραίοι παραγωγοί πουλούσαν το ελαιόλαδο της σοδειάς τους.

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Andriotis Buteli® πωλείται μόνο σε επιλεγμένα σημεία και σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες, σε συλλεκτική γυάλινη φιάλη 500 ml, με ξύλινο χειροποίητο πώμα, το οποίο προέρχεται από κλαδιά ελαιόδεντρου, επιλεγμένα και επεξεργασμένα μετά το εποχιακό κλάδεμα.

KOPOS®

To πολυβραβευμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Andriotis Κοpos Limited Edition, κυκλοφορεί σε συγκεκριμένο αριθμό φιαλών.

Το συγκεκριμένο ελαιόλαδο Andriotis έχει αποσπάσει 8 διεθνή βραβεία Design και περισσότερα από 20 βραβεία για την ποιότητα της γεύσης του.

To συναντάμε σε επιλεγμένα σημεία (delicatessen, gourmet super market, εστιατόρια).

Η ελιά είναι ένα από τα πιο παλιά δέντρα που έδωσαν τροφή στον άνθρωπο και σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά. Η ιστορία της, η καλλιέργειά της, οι καρποί της και ο χυμός τους δηλαδή το ελαιόλαδο, συνδέθηκαν άρρηκτα με τους λαούς της Μεσογείου.

Το δέντρο της ελιάς φώτισε, έθρεψε, θεράπευσε, στεφάνωσε, καλλώπισε και ταυτίστηκε με υψηλά ιδανικά.

Η καλλιέργεια του ελαιόλαδου χάνεται στα βάθη των αιώνων. Οι αρχαιότεροι αμφορείς λαδιού χρονολογούνται από το 3500 π.Χ. κατά τη διάρκεια της πρώιμης μινωικής περιόδου, αν και η παραγωγή ελαιόλαδου θεωρείται ότι ξεκίνησε πριν από το 4000 π.Χ.

4 +1 πλεονεκτήματα αυτού του ευλογημένου αγαθού και εθνικού μας πρoϊόντος:

Αντικαρκινικές ιδιότητες

Έπειτα από πολυετείς μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποι που περιλαμβάνουν το ελαιόλαδο στη διατροφή τους αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Αυτή η σημαντική ιδιότητα μπορεί να συνδεθεί με την υψηλή του περιεκτικότητα σε ολεϊκό οξύ, που είναι το κύριο λίπος που περιέχεται στη συγκεκριμένη τροφή. Επιπλέον το ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και σκουαλένιο, που όλα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ωφέλιμη δράση του.

Βοηθά στην μείωση βάρους

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου είναι αποδομεί το λίπος μέσα από τα ίδια τα λιποκύτταρα του οργανισμού καθώς τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που εμπεριέχει αντικαθιστούν τα κορεσμένα λιπαρά οξέα. Έτσι, εκτός από το ότι αυτό συμβάλει στη μείωση του βάρους, ταυτόχρονα βοηθάει τη ρύθμιση της ινσουλίνης.

Ωστόσο, δε θα πρέπει να παραληφθεί το γεγονός ότι ενώ το ελαιόλαδο προάγει την υγεία και την ευεξία, η κατανάλωσή του θα πρέπει να γίνεται με μέτρο λόγω του αυξημένου θερμιδικού περιεχομένου του (1 κουταλιά της σούπας περιέχει 135 θερμίδες).

Λειτουργεί σαν παυσίπονο

Το ελαιόλαδο έχει παυσίπονες και αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Οι ευεργετικές αυτές δράσεις του ελαιόλαδου οφείλονται επίσης σε μια νέα ουσία που μόλις πρόσφατα ανακαλύφθηκε και η οποία ονομάστηκε ολεοκανθάλη.

Το φρέσκο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι πλουσιότερο σε ολεοκανθάλη. Η δράση της είναι ανάλογη με αυτή άλλων γνωστών αναλγητικών φαρμάκων όπως η ιβουπροφένη.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και σε άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και να βοηθήσουν στην προστασία του σώματός σας από τις ασθένειες.

Τα συστατικά της ελιάς (υδροξυτυροσόλη-τυροσόλη-ελαιευρωπαΐνη) επεμβαίνουν στη διαδικασία αντιγραφής και πολλαπλασιασμού του DNA πολλών λοιμογόνων παραγόντων δρώντας έτσι αποτελεσματικά έναντι λοιμώξεων του αναπνευστικού, όπως το κοινό κρυολόγημα. Σταματώντας αυτή τη διαδικασία το μέγεθος του ιικού φορτίου δεν μπορεί να υπερκεράσει το ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι ο οργανισμός αμύνεται ικανοποιητικά.

Αντιγήρανση – Αναζωογόνηση δέρματος

Οι βιταμίνες Α, D, E και K που βρίσκονται στο ελαιόλαδο βοηθούν στην προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και την οξείδωση των κυττάρων, κάτι που σημαίνει πως λειτουργεί και ως αντιγηραντικό. Το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό στοιχείο σε πολλές μάσκες ομορφιάς που λειτουργούν ενάντια στην γήρανση.

Κερκυραϊκό Ελαιόλαδο Andriotis

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

50P.Aravantinou str., GR 49132, Corfu

T.: +30 2661044554

F.: +30 2661042210

info@andriotis.comwww.andriotis.com

Πηγή

ΚΑΡΑΜΟΥΝΤΖΟΣ, Θανάσης MD. “Πως το ελαιόλαδο βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα”, https://www.health-sign.gr/epistimonika-arthra/pos-to-eleolado-voithai-to-anosopiitiko-systima/

Με Υγεία (2019). “10 εκπληκτικές ωφέλειες του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδουhttps://meygeia.gr/10-ekpliktikes-ofelies-tou-exeretika-parthenou-eleoladou/

Medlook. “Ελαιόλαδο εναντίον πόνου και φλεγμονής”, https://www.medlook.net/%CE%A0%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82/384.html

Itrofi (2018). “9 λόγοι για να τρώμε ελαιόλαδοhttps://www.itrofi.gr/fytika/ladi/article/815/9-logoi-gia-na-trome-elaiolado

Συνεργάτες
Συγγραφή Κειμένου: Άντα Κυριαζή
Φωτογραφικό Υλικό: Pexels
Φωτογραφικό Υλικό: Andriotis | Greek Olive Oil
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe