Η πανέμορφη παραλία Αντύψος βρίσκεται αμέσως μετά από τη κεντρική παραλία στους Έρμονες, 13 περίπου χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. 

Η έντονη βλάστηση στη κορυφή των βράχων χαρίζει στη παραλία πράσινες αποχρώσεις στα βαθιά μπλε νερά της, ενώ είναι ντυμένη με άμμο και μικρό βότσαλο σε μια μικρή έκταση γης.

Ο κολπίσκος που σχηματίζεται στο σημείο, καθιστά τα νερά της παραλίας Αντύψος σχετικά πιο ζεστά και πιο ήρεμα απο τις γειτονικές της παραλίες.

Ανάμεσα στα θετικά της παραλίας, πέραν του φυσικού της κάλλους, όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε και απο τις φωτογραφίες, είναι η ιδιωτικότητα και τους καλοκαιρινούς μήνες που πλήθος κόσμου συρρέει στις παραλίες, εκεί θα βρείτε τον δικό σας “κρυφό” παράδεισο. 

Η προσέγγιση στο σημείο γίνεται αποκλειστικά από τη θάλασσα, καθώς ακόμη και αν είστε λάτρης της περιπέτειας, τα μονοπάτια των βράχων πάνω από τη παραλία είναι αρκετά επικίνδυνα. 

Η παραλία δεν ειναι οργανωμένη, οπότε καλείστε να έχετε μαζί σας ομπρέλα για σκιά και νερό. 

Η παραλία Αντύψος, όπως και άλλες παραλίες που δεν έχουν συχνά κόσμο, διατηρεί την αγνότητα της αλλά και τον πλούσιο βυθό της τον οποίο τιμούν ιδιαίτερα οι αχινοί. Καλό λοιπόν θα ήταν να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και ίσως να εξοπλιστείτε με ειδικά παπούτσια θαλάσσης που θα σας φανούν χρήσιμα και για άλλες παραλίες του νησιού. 

Εάν πάλι θέλετε απλά να θαυμάσετε τη παραλία απο μακριά, ένα καλό σημείο για να τη δείτε είναι το μονοπάτι για το παρεκκλήσι της Απελίστρας που ξεκινά από τη παραλία στους Έρμονες.

Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe