Με την περιγραφή του τοπίου από τον ίδιο τον Όμηρο να επιβεβαιώνει το μύθο, δε μπορεί παρά να θελήσεις να επισκεφτείς το μέρος οπού η Ναυσικά, κόρη του βασιλιά των Φαιάκων Αλκίνοου, ανακάλυψε τον ναυαγό Οδυσσέα.

Το παραθαλάσσιο χωριό Έρμονες βρίσκεται στην δυτική ακτή του νησιού και ξεχωρίζει για τις ομορφιές που του χάρισε απλόχερα η φύση αλλά και τους μύθους και τους θρύλους που το συντροφεύουν.

Οι μύθοι και οι θρύλοι για τους Έρμονες

Έρμονες, Ιστορία και Μυθολογία

Η Κέρκυρα είναι συνδεδεμένη βαθιά με την ιστορία αλλά και την μυθολογία.

Διαβάζοντας κανείς την Οδύσσεια, δε μπορεί παρά να μην συσχετίσει τους Έρμονες ως το τοπίο που η Ναυσικά, κόρη του βασιλιά των Φαιάκων Αλκίνοου, βρήκε τον ναυαγό Οδυσσέα. Ο κόλπος, η πλούσια βλάστηση και το άγριο τοπίο της περιοχής καθώς και το ποτάμι που φαίνεται να αποκοιμήθηκε ο Οδυσσέας εναρμονίζονται με το τοπίο και ταιριάζουν με τις περιγραφές του Ομήρου.

Οι ντόπιοι έχουν να διηγηθούν και πολλούς ακόμα μύθους και θρύλους που περνούν από γενιά σε γενιά. Ένας από αυτούς του θρύλους, θέλει έναν εκ των βράχων του κόλπου στους Έρμονες να ανήκει στην μορφή ενός πετρωμένου πειρατή.

Σύμφωνα με τον θρύλο, ο πειρατής προσπάθησε να κλέψει την εικόνα από το εκκλησάκι που βρίσκεται στην κορυφή ενός από τους λόφους της παραλίας, έτσι η Παναγία τον εμπόδισε με το να τον μετατρέψει σε πέτρα και η μορφή του παραμένει εκεί.

Προορισμός για τους λάτρεις του Γκολφ

Στον δρόμο για να βρεθεί κανείς στους Έρμονες περνά την καταπράσινη πεδιάδα Ρόπα και συναντά ένα τεράστιο οργανωμένο και πλήρως εξοπλισμένο γήπεδο γκολφ, το Corfu Golf Club.

Το Corfu Golf Club είναι ιδιαίτερα γνωστό στους λάτρεις του γκολφ ανά τον κόσμο οι οποίοι συχνά συνδυάζουν τις διακοπές τους με το αγαπημένο τους άθλημα.

Εάν δεν είστε ειδήμονες στο άθλημα, σας δίνεται η δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με το γκολφ, μιας και το Corfu Golf Club διαθέτει εξοπλισμούς για κάθε επίπεδο παίκτη.

Το παρεκκλήσι

Ένα πανέμορφο μικρό παρεκκλήσι, το  παρεκκλήσι “Απελίστρα” , βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την παραλία, μέσα από μια κάπως δύσκολη διαδρομή που καλείστε να διασχίσετε.

Η πανοραμική θέα θα σας ανταμείψει, ενώ αξίζει να απαθανατίσετε το ηλιοβασίλεμα λίγο πριν πάρετε τον δρόμο της επιστροφής.

Εξορμήσεις, δραστηριότητες και καταδύσεις

Στους Έρμονες θα βρείτε και το κέντρο καταδύσεων για να εξερευνήσετε όλα τα μυστικά του κερκυραϊκού βυθού. Επίσης έχετε και τη δυνατότητα ενοικίασης βάρκας η θαλάσσιου ποδηλάτου για να επισκεφθείτε τις κοντινές παραλίες δια θαλάσσης.

Οι Έρμονες δεν θα μπορούσαν παρά να καλύπτουν και τις γευστικές μας επιθυμίες.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και εστιατόρια με εκπληκτική θέα και μενού με γκάμα επιλογών για εξαιρετικά γαστρονομικά ταξίδια.

Πηγή

hotelphiloxenia “Έρμονες της Κέρκυρας” www.hotelphiloxenia.gr 

corfugolfclub https://corfugolfclub.com/ 

Συνεργάτες
Συγγραφή Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Φωτογραφικό Υλικό: Έντυ Κασταμονίτης
Φωτογραφικό Υλικό: Shutterstock
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe