Σαν μικρογραφία των παραθαλάσσιων σημείων της Ιταλίας φαντάζει η πανέμορφη, γραφική μας Πάργα!

Άλλοι την χαρακτηρίζουν «ριβιέρα της Ηπείρου» και άλλοι το «νησί της Ηπείρου».

Πολύχρωμα κτήρια αμφιθεατρικά χτισμένα και στοιχισμένα αγκαλιάζουν την θάλασσα και δημιουργούν το πιο όμορφο φόντο των διακοπών σας.

Άρωμα Ιταλίας που θυμίζει το Positano Amalfi coast και σε ταξιδεύει προκαλώντας σε να το εξερευνήσεις.

Οι περιηγήσεις στα στενάκια του θα σε οδηγήσουν στην καρδιά των γεγονότων, στο λιμάνακι.

Θα κολυμπήσεις στα νερά του για να οδηγηθείς στο Νησί της Παναγίας, οπού υπάρχει και το εκκλησάκι της, και θα θαυμάσεις την θέα από εκεί.

Στο κτήριο μια ταμπέλα για ευπρεπή ενδυμασία ενώ άνθρωποι που κολύμπησαν κοιτούν με απορία τους άτυπους και κάπως λογικούς κανόνες.

Βαρκάκια κάνουν καθημερινά τη διαδρομή, φυσικά, και έτσι ο κόσμος μπορεί να εισέρχεται στο εσωτερικό της εκκλησίας όπως ορίζεται.

"Το λιμανάκι βρίθει χρωμάτων, με τα επιπρόσθετα λουλούδια αλλά και με σημεία που φέρουν πολύχρωμα στοιχεία."

Τα μαγαζιά συναγωνίζονται σε παροχές και γεύσεις και σε καλούν να ξεγελάσεις την πείνα σου με μικρά ή μεγάλα πιάτα εδεσμάτων.

Σουβενίρ, διακοσμητικά, χειροποίητα σανδάλια που φτιάχνονται επιτόπου από τεχνήτριες και τουριστικά μαγαζιά με άρωμα Ελλάδας και πράγματα από όλη την Ελλάδα βρίσκονται παντού, καλά τοποθετημένα από όπου και αν ξεκινήσετε την διαδρομή σας.

>Η Πάργα είναι κτισμένη αμφιθεατρικά επί του γήλοφου Πεζόβολος σε υψόμετρο 139 μ.

>Έχει πληθυσμό 2.415 κατοίκους

>Απέχει περίπου 68 χιλιόμετρα από την Πρέβεζα και 40 χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα .

>Τους Καλοκαιρινούς μήνες συνδέεται καθημερινά μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τους Παξούς και τους Αντίπαξους. Επίσης συνδέεται με την Αμμουδιά, την Κέρκυρα και την Λευκάδα.

> 15 χιλιόμετρα από την Πάργα βρίσκεται το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο της περιοχής το Νεκρομαντείο του Αχέροντα . Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι πηγές του ποταμού Αχέροντα αποτελούσαν τις Πύλες του Κάτω Κόσμου.

>Οι κοντινές παραλίες της Πάργα είναι : Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι (εντός του οικισμού της Πάργας), ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα δυτικά, ο Λίχνος και ο Αϊ Γιαννάκης στα ανατολικά.

Συνεργάτες
Συγγραφή Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Φωτογραφικό Υλικό: Μαρίλια Μακρή
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe