Κάτω από την βορειοδυτική πλευρά του επιβλητικού Κάστρου της Κασσιόπης κρύβεται η μαγευτική παραλία Πίπιτος. Θεωρείται από τις ομορφότερες παραλίες της περιοχής και αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες.

Για να φτάσετε σε αυτήν θα πρέπει να κατεβείτε είτε τη μικρή βραχώδη πλαγιά στο δεξί άκρο της παραλίας είτε τα σκαλοπάτια που ξεκινούν από το δρόμο. Ετοιμαστείτε να μαγευτείτε από την μοναδική ομορφιά που καθρεφτίζεται στα κρυστάλλινα διαφανή νερά της.

Η παραλία Πίπιτος αποτελείται από μικρό βότσαλο και άμμο, βαθαίνει απότομα ενώ στις άκρες της μεγάλοι βράχοι χάνονται στο μπλε της θάλασσας.

Οι λάτρεις του snorkeling και του ψαροντούφεκου αλλά και γενικότερα οι λάτρεις της περιπέτειας, πέρα από το μπάνιο τους θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν ένα καταπληκτικό βυθό.

Θεωρείται επίσης ιδανική περιοχή για να νοικιάσετε ποδήλατο θαλάσσης ή κανό για να εξερευνήσετε τους γειτονικούς ορμίσκους αλλά και τη γειτονική παραλία Μπαταρία.

Στην παραλία υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση και σε κοντινή απόσταση από την ακτή λειτουργεί εστιατόριο στο οποίο μπορείτε να γευματίσετε. Επίσης, βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό της Κασσιόπης οπότε οι εναλλακτικές για φαγητό και καφέ είναι απεριόριστες.

Όταν αντικρύσετε τον μικρό αυτό όρμο με τα γαλανά νερά που λαμπυρίζουν κάτω από τον ήλιο θα αντιληφθείτε τον λόγο για τον οποίο το κολύμπι εκεί αποτελεί από μόνο του μια μοναδική εμπειρία.

Συνεργάτες
Συγγραφή Κειμένου: Άντα Κυριαζή
Φωτογραφικό Υλικό: Shutterstock
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe