Ο Άγιος Στέφανος Σινιών είναι ένα παραδοσιακό ψαράδικο χωριό με ένα γραφικό λιμανάκι σε μια εκπληκτική καταπράσινη τοποθεσία μεταξύ της παραλίας της Κερασιάς και της περιοχής της Κασσιόπης  από την οποία απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα. Περιτριγυρισμένο από ελαιώνες και κατάφυτο τοπίο και λοφίσκους, με απαράμιλλη θέα στη θάλασσα και στην αλβανική ακτογραμμή αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες αλλά και ζευγάρια που θέλουν ησυχία και ξεκούραση.

Απέχει 35 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας και έχει χαρακτηριστεί ως θέρετρο πολυτελείας καθώς στις πλαγιές του είναι χτισμένες πολλές ιδιωτικές βίλες Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών. Η αρχιτεκτονική βασισμένη στο ντόπιο παραδοσιακό στοιχείο σε συνδυασμό με πιο σύγχρονα κτίσματα, όπως οι νεόδμητες πολυτελείς βίλες δίνουν στην περιοχή το πλεονέκτημα να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κάθε επισκέπτη.

Η ευρύτερη περιοχή από Μπαρμπάτι μέχρι Αυλάκι έχει ονομαστεί από τον αγγλικό τύπο και τα μέσα «Kensington-on-Sea», από την γνωστή περιοχή Kensington του Λονδίνου λόγω των εύπορων τουριστών που την προτιμούν.

Η γνωστή οικογένεια Ρότσιλντ έχει αγοράσει ένα μεγάλο παραθαλάσσιο τμήμα μετά την παραλία της Κερασιάς στην οποία έχει φιλοξενηθεί και η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Άγιος Στέφανος Σινιών, Οικοσύστημα

Βόρεια του Αγίου Στεφάνου Σινιών βρίσκονται δύο σημαντικά οικοσυστήματα η λίμνη Άκολη και η Βρωμόλιμνη, οι οποίες συνδέονται με ένα δίκτυο μονοπατιών που οδηγούν σε μερικές από τις πιο όμορφες και απομονωμένες παραλίες του νησιού στην περιοχή του Ερημίτη, ενώ στο τέλος του μονοπατιού βρίσκεται η παραλία Αυλάκι.

Παροχές

Άγιος Στέφανος Σινιών, η παραλία

Στην αριστερή πλευρά του κόλπου θα βρείτε μια μικρή παραλία με καταγάλανη θάλασσα και βότσαλο, εξοπλισμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Πάνω στην παραλία και γύρω από το λιμανάκι υπάρχουν ταβέρνες με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει φρέσκο ψάρι και παραδοσιακές κορφιάτικες συνταγές. Υπάρχουν ακόμη, μπαράκια, μίνι μάρκετ, τουριστικά καταστήματα όπως και μεγάλος χώρος στάθμευσης.

Ο οικισμός και το λιμανάκι Άγιος Στέφανος Σινιών είναι μακριά από τον κεντρικό δρόμο από τον οποίο περνούν τα δρομολόγια των λεωφορείων προς Κασσιόπη ή Κέρκυρα. Συνεπώς, εάν δεν διαθέτει κάποιος δικό του όχημα συστήνεται η ενοικίαση.

Συνεργάτες
Συγγραφή Κειμένου: Άντα Κυριαζή
Φωτογραφικό Υλικό: Shutterstock
Φωτογραφικό Υλικό: Έντυ Κασταμονίτης
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe