Μία από τις πιο όμορφες πλατείες της παλιάς Πόλης της Κέρκυρας, στο Καμπιέλο βρίσκεται μπροστά στην εκκλησία της Παναγίας Κρεμαστής, με το χαρακτηριστικό πηγάδι στο κέντρο της.

Το Βενετσιάνικο πηγάδι

Το πηγάδι που αντικρίζει κανείς σαν βρεθεί στην Πλατεία Κρεμαστής μέσα από τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης στην περιοχή Καμπιέλο είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα πολλών πλατειών του νησιού, μιας και πριν να κατασκευαστεί το υδραγωγείο της Κέρκυρας, από τον Άγγλο Αρμοστή Άνταμ, η πόλη αρδευόταν από στέρνες .

Επιπρόσθετα εντύπωση προκαλεί το κομψό στόμιο του πηγαδιού με το ανάγλυφο διάκοσμο, το οποίο αποτελεί δωρεά που πραγματοποιήθηκε το 1669 από τον Αντώνιο Κοκκίνη.

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Κρεμαστής

Η εκκλησία Παναγία Κρεμαστής είναι μια πανέμορφη μεγαλοπρεπής εκκλησία που βρίσκεται στην Πλατεία Κρεμαστής στο Καμπιέλο.

Τα πέτρινα στοιχεία και μοναδικές εικόνες στο εσωτερικό του αλλά και λεπτομέρειες, όπως το μαρμάρινο της τέμπλο και το χαρακτηριστικό καντήλι της που στέκει κρεμασμένο έξω από την εκκλησία, είναι βέβαιο ότι θα νιώσετε δέος και ευλάβεια σαν την επισκεφτείτε.

Εστίαση και διαμονή

Ακόμα και αν δεν έχετε εντοπίσει την ακριβή τοποθεσία της Πλατείας Κρεμαστή στον χάρτη της Κέρκυρας, και περιηγηθήκατε στα στενά της πόλης με οδηγίες και ερωτήσεις στους ντόπιους,είναι σίγουρο πως έχετε ακούσει για ένα εκπληκτικό εστιατόριο με εκλεπτυσμένες γεύσεις που ονομάζεται Βενετσιάνικο Πηγάδι.

Εκτός από το φαγητό όμως και τις υπέροχες φωτογραφίες που θα τραβήξετε στο σημείο, υπάρχουν και πολλά διάσπαρτα καταλύματα για την διαμονή σας, ώστε να κάνετε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, σαν παλιοί Κέρκυραίοι στα αρχοντικά της πόλης που έχουν ανακαινισθεί με όλες τις απαραίτητες ανέσεις.

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Φωτογραφικό Υλικό: shutterstock
Φωτογραφικό Υλικό: flickr.com Samuel Nee
Φωτογραφικό Υλικό: venetianwell.gr
Φωτογραφικό Υλικό: My Kerkyra
Φωτογραφικό Υλικό: Βλάσης Τσώνος
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe