Η παραλία που βρίσκεται φωλιασμένη δίπλα από το λιμανάκι της Κουλούρας, ένα από εκείνα τα σημεία στο νησί της Κέρκυρας που μπορούν να προφέρουν ηρεμία και δροσιά στον επισκέπτη ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ένα πανέμορφο σκηνικό της φύσης, χωρίς ανθρώπινες παρεμβάσεις στο οποίο παρέχεται σκιά, από τις έντονες ακτίνες του ηλίου, χάρις τα ψηλά δέντρα που είναι κατά κύριο λόγο ευκάλυπτοι.

Η θάλασσα στο σημείο αυτό είναι πάντα ήρεμη μιας και ο όρμος αυτός δεν έχει έντονους ανέμους.

Τα βότσαλα, τα χαλίκια και ο πλούσιος βυθός του προκαλεί όλους τους λάτρεις του υδρόβιου στοιχείου να ρίξουν μια ματιά στο βυθό του με μια απλή μάσκα.

Από την επιφάνεια μπορείτε να διακρίνετε τις ιδιομορφίες και τις ιδιαιτερότητες του βυθού καθώς και μικρά ψαράκια, πεταλίδες ενώ αν σταθείτε τυχεροί μπορεί να δείτε ακόμη και χταπόδια και καβούρια στα πιο σκοτεινά σημεία ανάμεσα στις πέτρες.

Το Χουχουλιό είναι συνήθως επισκέψιμο από όσους βρίσκονται στη περιοχή Καλάμι η οποία απέχει λίγα λεπτά αν επιλέξετε να περπατήσετε τη διαδρομή.

Η παραλία δεν ανήκει στις οργανωμένες παραλίες του νησιού, πολλοί από τους επισκέπτες καταφθάνουν και από τη θάλασσα μιας και υπάρχει μια μικρή προβλήτα για να δέσουν.

Αξίζει να επισκεφθείτε το μέρος αυτό και άλλες εποχές εκτός του καλοκαιριού, για το φυσικό της κάλλος και το γαλήνιο τοπίο.

Συνεργάτες
Φωτογραφικό Υλικό: Αλέξανδρος Μελίδης
Επιμέλεια Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe