Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς περιοχές του Βορρά της Κέρκυρας, την Κασσιόπη και την Αχαράβη θα συναντήσετε μια ήσυχη παραλία, ιδανική για οικογενειακές αποδράσεις.

Το Καλαμάκι είναι μια παραλία με απέραντη αμμουδιά που ξεκινάει απο τον Απραό με λευκή άμμο και ήρεμα, κρυστάλλινα και ρηχά νερά, στοιχεία που της δίνουν χαρακτηριστικά ιδανικής παραλίας για οικογενειακές διακοπές με παιδιά. Από εκεί ίσως προέκυψε και η πρώτη ονομασία της, εμπνευσμένη από την πραότητα, την ηρεμία της θάλασσας που «κόβει» το κύμα. Διαθέτει επίσης όλα τα στοιχεία μιας οργανωμένης παραλίας, όπως ξαπλώστρες, ομπρέλες, δυνατότητα για θαλάσσια σπορ,  καθώς και βασικές υποδομές διαμονής και φαγητού.

Η απόσταση από το κέντρο της Κέρκυρας είναι 45 χιλιόμετρα μέσω μιας υπέροχης παραθαλάσσιας διαδρομής πάνω από τις δαντελωτές και καταπράσινες ακτές της Βορειοανατολικής Κέρκυρας. Η μορφολογία της διαφέρει αρκετά από τις παραλίες που θα συναντήσετε στη διαδρομή καθώς οι περισσότερες διακρίνονται για το χαρακτηριστικό τους βότσαλο και τα σχετικά δροσερά νερά σε αντίθεση με τη θέα που αντικρύζετε μόλις φτάσετε στο Καλαμάκι με τα ρηχά και ζεστά νερά.

Η ακτή της παραλίας είναι περίπου ενάμισι χιλιόμετρο και τα χαρακτηριστικά ρηχά νερά της σας επιτρέπουν να περπατήσετε πάνω από πενήντα μέτρα μέσα στη θάλασσα με το νερό να είναι ακόμη στο γόνατο σας!

Η ξύλινη προβλήτα που ξεκινάει από την παραλία Καλαμάκι και συνεχίζεται μέχρι την ανοιχτή θάλασσα βοηθάει εκείνους που θέλουν να φτάσουν πιο γρήγορα σε πιο βαθιά νερά.

Για τους εξερευνητές, καραβάκια που φεύγουν από εκεί σας ταξιδεύουν σε κοντινές μοναχικές παραλίες, προσφέροντάς σας και πρόχειρο φαγητό.
Η φιλόξενη, αμμουδερή, γαλήνια, καθάρια παραλία Καλαμάκι προσκαλεί αυτάρεσκα στην αγκαλιά της τους λάτρεις της ήρεμης θάλασσας και του ήλιου για αξέχαστες οικογενειακές στιγμές και παιχνίδια στην άμμο.

Συνεργάτες
Συγγραφή Κειμένου: Άντα Κυριαζή
Φωτογραφικό Υλικό: Shutterstock
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe