Στο βορειότερο τμήμα του νησιού κρύβεται η ήσυχη παραλία Άγιος Σπυρίδωνας Περίθειας με το ομώνυμο χαρακτηριστικό ξωκκλήσι. Τα κρυστάλλινα καθαρά ρηχά νερά και η αμμουδιά της την καθιστούν ιδανική επιλογή  για οικογένειες με παιδιά.

Άγιος Σπυρίδωνας Περίθειας, δίπλα στη λιμνοθάλασσα

Η παραλία χωρίζεται σε δύο μέρη από ένα μικρό βραχώδες κομμάτι. Στην άμεση περιοχή γύρω από την παραλία ξεχωρίζει η λιμνοθάλασσα Αντινιώτη, ένα από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία στην Κέρκυρα και ένας εξαιρετικά σημαντικός υγροβιότοπος, ενώ το δυτικό άκρο της ακτής συμπίπτει με το δίαυλο της λιμνοθάλασσας.

Δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα στο πάρκινγκ, ενώ για όσους αγαπούν την πεζοπορία, υπάρχει ένα καταπληκτικό μονοπάτι που ξεκινά από την λιμνοθάλασσα Αντινιώτη και καταλήγει στην διπλανή περιοχή του Αλμυρού, περνώντας μέσα από ένα δάσος με μοναδικό φυσικό κάλλος.

Η παραλία είναι οργανωμένη, διαθέτει ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντουζιέρες, και αν και δεν είναι ανεπτυγμένη τουριστικά ενώ μπορείτε να βρείτε και μερικές παραδοσιακές ταβέρνες.

Κοντά βρίσκεται το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης που ιδρύθηκε το 1713, στο εσωτερικό του οποίου υπάρχουν αξιοπρόσεκτες νωπογραφίες του 18ου και 19ου αιώνα. Αγκαλιασμένο με άγρια βλάστηση και παραδομένο στο έλεος του χρόνου δένει με τη φυσική ομορφιά του τοπίου, μοιάζει λες και βγήκε από παραμύθι.

Η χερσόνησος – ακρωτήρι που βρίσκεται πίσω από το χαρακτηριστικό παλιό σπίτι ονομάζεται Λαγοπήδημα και πίσω του κρύβεται ένα χαρακτηριστικό σημείο – προβλήτα αυτό της Πετσαπού, με θέα στα χαρακτηριστικά βραχάκια Σπυριδονήσια. Πρετσαπού αποκαλούν οι ντόπιοι και την ευρύτερη περιοχή εκεί κοντά στην οποία υπάρχουν βίλες προς ενοικίαση.

Πηγή

Grekorama. “Παραλία Άγιος Σπυρίδων Περίθειας”, http://grecorama.com/el/paralia-agios-spiridon-perithias/

Περί τση Κέρκυρας το ανάγνωσμα. https://corfiatikoanagnosma.blogspot.com/

Συνεργάτες
Συγγραφή Κειμένου: Άντα Κυριαζή
Φωτογραφικό Υλικό: Θωμάς Κατσαρός
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe