Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μαρίνα του νησιού, πάντα γεμάτη με σκάφη όλων των μεγεθών από πολλά έθνη. Είναι η πρώτη ιδιωτική μαρίνα και είναι πλήρως οργανωμένη με εγκαταστάσεις και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

Η Μαρίνα Γουβιών αποτελεί από μόνη της μια ιδιαίτερη και οργανωμένη κοινωνία, με εστιατόρια, καφέ, καταστήματα, τουαλέτες, ντους, πλυντήρια, αποδυτήρια και πισίνα.

Σήμερα, στην Μαρίνα Γουβιών, οι ιδιοκτήτες των σκαφών αλλά και οι κάτοικοι της πόλης απολαμβάνουν μια σειρά από εμπορικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα.

Αυτή την αίσθηση ιδιαιτερότητας λαμβάνει κάποιος όταν μπει μέσα σε αυτή την «κοινωνία» καθώς όταν εισέλθει μέσα στην μαρίνα αυτόματα νιώθει λες και βρίσκεται σε διαφορετικό τόπο, λαμβάνοντας τον κοσμοπολίτικο αέρα που αποπνέει η περιοχή.

Αυτό ισχύει ακόμη και για τους ντόπιους που την επισκέπτονται συχνά καθώς μέσα σε αυτή τη μικρή κοινωνία μπορεί κάποιος να απολαύσει τον καφέ, το ποτό ή μια ποικιλία με μεζέδες ατενίζοντας αγέρωχα ιστιοπλοϊκά και ποικίλα άλλα σκάφη μέσα σε ένα πανέμορφο γαλαζοπράσινο φυσικό σκηνικό.

Στην ίδια ατμόσφαιρα υπάρχει και μια εξαιρετική πρόταση που κάθε γευσιγνώστης οφείλει να δοκιμάσει, το εστιατόριο Olympia Mare 

Μια απολαυστική εμπειρία που τιμά τις αυθεντικές Κερκυραϊκές γεύσεις, με πλούσιες μερίδες, απρόσκοπτη θέα στο μπλε του ουρανού και την αίγλη της Μαρίνας Γουβιών.

Στην περιοχή βρίσκεται και το μοναδικό γήπεδο κροκέ (croquet) στην Ελλάδα καθώς και ένα υπόστεγο υδροπλάνων διότι κατά καιρούς εκτελούνταν δρομολόγια με υδροπλάνα προς κοντινούς προορισμούς.

Συνεργάτες
Συγγραφή Κειμένου: Άντα Κυριαζή
Φωτογραφικό Υλικό: Shutterstock
Μετάφραση & Επιμέλεια: Μαρίλια Μακρή
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe