Το όμορφο γραφικό χωριουδάκι με την ονομασία Δροσάτο είναι χτισμένο στη κορυφή ενός λόφου, σε υψόμετρο 120 μέτρων και κοντά σε πολύ σημαντικά σημεία του βόρειου μέρους του νησιού.

Το χωριό Δροσάτο είναι ιδανικό μέρος για εξερεύνηση ιδιαίτερα για όσους αγαπούν τη φύση.

Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα χωριά Άγιος Στέφανος και Βαλανείο και πολλοί από τους επισκέπτες του νησιού το επιλέγουν ως εναλλακτική διαδρομή μετά την επίσκεψη τους σε πιο τουριστικές τριγύρω περιοχές όπως το Σιδάρι και τον Αφιώνα που υπάρχουν οι δημοφιλείς παραλίες Canal D’amour και Πόρτο τιμόνι αντίστοιχα.

Το χωριό ξεχωρίζει για τα χρώματα των προσόψεων των σπιτιών του, τα διαφοροποιημένα σε αρχιτεκτονική κτήρια του, τα σοκάκια, κύριο χαρακτηριστικό του νησιού της Κέρκυρας αλλά και την φροντίδα που επιδεικνύουν οι κάτοικοι στο χωριό τους.

Ένα μέρος ιδανικό για να παρατηρήσετε τα γνωρίσματα ενός χαρακτηριστικού χωριού της Κέρκυρας.

Η ονομασία του ως Δροσάτο είναι πολύ μεταγενέστερη. Το χωριό μέχρι και το 1955 ονομαζόταν “Μαλακιοί”, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμα το αποκαλούν έτσι.

Ένας μικρός θησαυρός για όσους αγαπούν τη φύση και τον συνδυασμό της θάλασσας με τα κατάφυτα τοπία, τα χαμηλού υψόμετρου βουνά του νησιού, την παράδοση πλάι στις πιο οργανωμένες τουριστικές δομές που υπάρχουν στο νησί.

Σαν βρεθείτε στη περιοχή, αξίζει να επισκεφθείτε τη Μονή Παντοκράτορα, του 17ου αιώνα , που βρίσκεται στον οικισμό του Αγίου Αθανασίου. Η θέα από το σημείο αυτό είναι εκπληκτική! Κοντινοί δημοφιλείς προορισμού είναι και το Σιδάρι που φιλοξενεί το παγκοσμίου φήμης Κανάλι της Αγάπης, Canal D’amour.

Οι τουριστικές υποδομές της περιοχής διαφέρουν από την ηρεμία και τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού Δροσάτο, οπότε σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να ανακαλύψετε τα χωριουδάκια αυτά, εάν και εσείς αναζητάτε μια ολοκληρωμένη εμπειρία στις διακοπές σας.  Συνδυάζοντας τη θάλασσα με τα κατάφυτα τοπία, τα χαμηλού υψόμετρου βουνά του νησιού, την παράδοση και τις πιο οργανωμένες τουριστικές δομές που υπάρχουν στο νησί.

Συνεργάτες
Συγγραφή Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe