Το κανάλι της αγάπης ένα ιδιαίτερο αριστούργημα της φύσης.

Ξακουστό και όχι άδικα, από τη παράδοση που θέλει τα ζευγάρια που θα κολυμπήσουν σε αυτό να μένουν ερωτευμένα για πάντα ενώ σε μια ακόμα παραλλαγή της παράδοσης οποίος κολυμπά στο στενό πέρασμα του καναλιού θα συναντήσει στην άλλη πλευρά τον έρωτα της ζωής του.

Όποια και αν είναι η εκδοχή που σας ταιριάζει, το μόνο σίγουρο είναι πως σας επισκέπτες του Canal D’amour θα μαγευτείτε από την ιδιαιτερότητα του τοπίου μιας και η επίδραση του νερού και του αέρα στο βράχο από ψαμμίτη δημιούργησε υπέροχους σχηματισμούς που θυμίζουν εξωτικό προορισμό.

Η ονομασία του

Λένε πως ο μύθος του ονόματος του ξεκίνησε από μια Γαλλίδα τουρίστρια που κολύμπησε εκεί μαζί με τον έρωτα της ζωής της θέλησε να εξερευνήσει την περιοχή και έτσι ανακάλυψε τη πρώτη σπηλιά μέσα στη θάλασσα.

Ιστορικά στοιχεία και θαλάσσιες σπηλιές

Μιλώντας για εξερεύνηση, άξιο αναφοράς είναι το ότι στην περιοχή έχουν βρεθεί ίχνη οικισμού Νεολιθικής εποχής που χρονολογούνται κατά το 3000 π.χ.

Πολυάριθμες όμως είναι και οι θαλάσσιες σπηλιές, οι οποίες προκαλούν το ενδιαφέρον του κόσμου και αποτελούν μια θαυμάσια πρόκληση για τους λάτρεις των καταδύσεων.

Εντός η εκτός βυθού το μόνο σίγουρο είναι πως το “Κανάλι της Αγάπης” αξίζει να έχει μια θέση και στις δικές σας αναμνήσεις από το νησί της Κέρκυρας.

Το Canal D’amour τιτλοφορείται παγκοσμίως ως ένα απ’τα πιο πολυσυζητημένα θέρετρα του νησιού και θα το βρείτε μόλις 40χλμ από το κέντρο της πόλης ανάμεσα στο Σιδάρι και τους Περουλάδες.

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe