Αν θέλετε να ζήσετε ένα ταξίδι στα υδάτινα μονοπάτια του ελληνικού παραθερισμού που προσεγγίζονται αποκλειστικά διά θαλάσσης δεν έχετε παρά να επιλέξετε το νησί της Κέρκυρας. Μία τέτοια παρθένα, χωρίς καμία τουριστική υποδομή και ιδανική για χαλάρωση και ηρεμία είναι το Γιάλι.

Γιάλι, ένας εξωτικός παράδεισος

Η παραλία κρύβεται στη δυτική ακτή του νησιού, κάτω από το χωριό Γιαννάδες και κοντά στην παραλία στους Έρμονες. Από την περιοχή των Λιαπάδων ξεκινά μια σειρά ερημικών, ειδυλλιακών παραλιών – Paradise, Ροβινιά, Ηλιόδωρος, Στελάρι – με το Γιάλι να αποτελεί την νοτιότερη αυτών. Από εκεί ξεκινούν σκάφη ή καΐκια με οργανωμένες εκδρομές καθώς μπορείτε ακόμα και να νοικιάσετε τη δική σας βάρκα από την παραλία των Ερμόνων.

Φτάνοντας θα αντιληφθείτε απευθείας και τον ορισμό της ονομασίας της. Γυάλινα, διαυγή νερά και άγρια βραχάκια που ξεπηδούν μέσα από τη θάλασσα περιτριγυρισμένα από έναν καταπράσινο κολπίσκο που δύσκολα θα ξεχάσετε. Η ακτή και ο βυθός της παραλίας Γιάλι μέχρι σε ένα σημείο καλύπτονται με βοτσαλάκι και δε χρειάζεται καν να επισημάνουμε την καθαρότητα του νερού.

Είναι αδιαμφισβήτητό ότι οι από άκρη σε άκρη δαντελωτές ακτές του νησιού της Κέρκυρας προσφέρουν πολλά σε όποιον δεν πει «όχι» στις ημερήσιες κρουαζιέρες και τις οργανωμένες θαλασσινές τσάρκες.

Συνεργάτες
Συγγραφή Κειμένου: Άντα Κυριαζή
Φωτογραφικό Υλικό: Shutterstock
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe