Μοιάζει κομμάτι άλλης εποχής… και ίσως άλλης περιοχής της Ελλάδας αλλά βρίσκεται στο νησί μας και συγκεκριμένα στην περιοχή Έρμονες!

Τα ξεχωριστά του στοιχεία

Το πανέμορφο αυτό μικρό παρεκκλήσι του 17ου αιώνα, είναι αφιερωμένο στην Παναγία, στο εσωτερικό του υπάρχουν πολλές εικόνες ανάμεσα στο λευκό του τοίχου που μοιάζουν να αναμένουν χιλιάδες μοναχικές προσευχές.

Εκεί που το δέος της θέας, οι ήχοι της θάλασσας και τα χρώματα που αντικρύζει κανείς, ταξιδεύουν τον νου και γαληνεύουν την ψυχή, ενώ ένας χαρακτηριστικός σταυρός διαχωρίζει το βλέμμα του επισκέπτη από τον ορίζοντα.

Η πρόσβαση στο σημείο

Τους καλοκαιρινούς μήνες πολλοί είναι οι επισκέπτες που κατορθώνουν να το εντοπίσουν, να το επισκεφθούν και να το απαθανατίσουν σε κάποιες από τις φωτογραφικές τους αναμνήσεις.

Η απόσταση δεν είναι μεγάλη για τους περιπατητές, ενώ η θεά σίγουρα θα σας ανταμείψει!

Η περιοχή / Προτάσεις-επιλογές

Οι Έρμονες είναι μια περιοχή ιδιαίτερα δημοφιλής στους λάτρεις της φύσης, ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν ήρεμες διακοπές και πληθώρα επιλογών για την διαμονή με ξενοδοχεία και διαμερίσματα στους Έρμονες αλλά και στις κοντινές περιοχές.

Από τους Έρμονες μπορείτε οδικώς να μεταβείτε στις γειτονικές αμμώδεις παραλίες όπως αυτή της κοσμικής Γλυφάδας και του Κοντογιαλού άλλα και στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας οπού υπάρχουν όλες οι τουριστικές υποδομές.

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Φωτογραφικό Υλικό: Αλέξανδρος Μελίδης
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe