Ένα χαρακτηριστικό σημείο του νησιού από τα πιο διάσημα και φωτογραφισμένα σημεία που έχει αποτελέσει μέρος κινηματογραφικών παραγωγών της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Λένε πως όποιος δεν έχει βρεθεί στην περιοχή Κανόνι και δεν έχει αντικρίσει την Μονή Βλαχερνών και το Ποντικονήσι είναι σαν να μην έχει βρεθεί στην Κέρκυρα.

Η Ιερά Μονή Βλαχερνών ενώνεται με τη στεριά διαμέσου μιας πεζογέφυρας την οποία μπορείτε να περπατήσετε για να φτάσετε στη Μονή, ενώ την πλαισιώνουν καϊκάκια ψαράδων και καΐκια που οδηγούν στο φημισμένο Ποντικονήσι.

 

Πίσω στο χρόνο

H Ιερά Μονή των Βλαχερνών χτίστηκε τον 17ο αιώνα, κατά το 1799 ανήκε στην οικογένεια Χαλικιόπουλου- Μαντζάρου, ενώ για χρόνια λειτούργησε ως γυναικείο μοναστήρι μέχρι και το 1980.

Το κτήριο

Το κτήριο της Μονής Βλαχερνών διακρίνεται από σκεπές με κεραμίδια και το έντονο λευκό που κάνει αντίθεση με το τοπίο και το μπλε της θάλασσας.

Αφού διασχίσετε την πεζογέφυρα θα βρεθείτε στην αυλή της Μονής και εκεί στην αριστερή πλευρά θα μπορέσετε να προσκυνήσετε την εικόνα της Παναγίας “Κυρία της Βλαχέρνας” στον μικρό ναό της Μονής.

Στην Μονή γίνονται συχνά γάμοι και βαπτίσεις ενώ ο εορτασμός της είναι στις 2 Ιουλίου.

Η ονομασία του

Η ονομασία Βλαχέραινα ή Βλαχέρνα έχει ως προέλευση του το μεγάλο μοναστήρι που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Φωτογραφικό Υλικό: Έντυ Κασταμονίτης
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe