41 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας και διασχίζοντας το παραδοσιακό χωριό Κρητικά, θα βρεθείτε σε μια παραλία που έχει κατορθώσει να παραμείνει ανέγγιχτη από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις και διατηρεί ατόφια την ομορφιά που απλόχερα της χάρισε η φύση.

Οι εκδοχές της προέλευσης της ονομασίας Μέγας Χορός

Η ονομασία της παραλίας ως Μέγας Χορός έχει συνδεθεί με τους εορτασμούς και μια εκδοχή της την συνδέει με τους πειρατές.

Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή οι πειρατές έστηναν εκεί τον χορό τους μετά της επιδρομές που έκαναν στις γύρω περιοχές , εκδοχή που συνάδει με πολλές ιστορικές μαρτυρίες για τον τρόπο με τον οποίο λεηλατούσαν τα χωριά της νότιας Κέρκυρας, γεγονός που ανάγκαζε τους κατοίκους να μετακινούνται προς τα ορεινά, όπως συναντάμε και στην περίπτωση του χωριού Άγιος Ματθαίος.
Ακόμα μία εικασία για την προέλευση του ονόματος της παραλίας αυτής είναι και η σύνδεση του με τα έθιμα του κοντινού χωριού Περιβόλι, στη Λευκίμμη.
Κατά την περίοδο των καρναβαλικών εορτασμών οι κάτοικοι όπως θέλει η παράδοση, καίνε τον Καρνάβαλο στην παραλία και γιορτάζουν την λήξη του καρναβαλιού χορεύοντας γύρω από τη φωτιά.
Όποια και αν είναι η προέλευση της ονομασίας της παραλία Μέγας Χορός, είναι σίγουρο πως κατορθώνει να κερδίζει τις εντυπώσεις των επισκεπτών της που την επιλέγουν ως τόπο χαλάρωσης για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα σε μια αμμουδιά χωρίς τουριστικές δομές.

Η ησυχία και τα καθαρά νερά της φιλοξενούν ντόπιους και επισκέπτες που αναζητούν μια όαση γαλήνης ακόμα και τις ημέρες του Αυγούστου που το νησί της Κέρκυρας είναι γεμάτο από λουόμενους.

Πριν φύγετε μην παραλείψετε να αφήσετε την παραλία καθαρή και να απαθανατίσετε το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα που απλώνει τα χρώματα της στον ουρανό και στα νερά της

Συνεργάτες
Φωτογραφικό Υλικό: Little Iremia
Συγγραφή Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe