Τα Μωραΐτικα είναι μέρος που αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες και όλους εκείνους που επιθυμούν να αποδράσουν και να δημιουργήσουν τις δικές τους καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Φωλιασμένο στις εκβολές του ποταμού Μεσογγή και μόλις 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης θα βρει κανείς το τουριστικό παραθαλάσσιο θέρετρο.

Η περιοχή ενδείκνυται για τις βουτιές σας και τους περιπάτους σας πλάι στο κύμα.

Μωραΐτικα από την διασκέδαση στην δεκαετία του 70’ μέχρι το σήμερα

Τα Μωραΐτικα είναι μια περιοχή που μεταμορφώνεται διαρκώς.

Στις μέρες μας και τα Μωραΐτικα αλλά και οι Μπενίτσες αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες με πολλές επιλογές που θα ικανοποιήσουν τους επισκέπτες τους.

Στα Μωραΐτικά υπάρχουν εξαιρετικά μπαράκια για να απολαύσει κανείς το κοκτέιλ του δίπλα στην αμμουδερή παραλία ενώ αρκετές είναι και οι γαστρονομικές επιλογές πάντα με υπέροχη θέα.

Πίσω στην δεκαετία του 70’ ανεπτυγμένο τουριστικά συναγωνίζονταν σε επιλογές τις Μπενίτσες που ζούσαν τις λαμπρότερες μέρες και κυρίως νύχτες τους, με τα πολύβουα κλαμπ-ντίσκο και μπαρ και το πλήθος κόσμου που σύρρεε και καθιστούσε και τις δύο αυτές περιοχές στις καλύτερες επιλογές για διασκέδαση.

Η παραδοσιακή πλευρά του χωριού

Ανηφορίζοντας κανείς λίγο μετά τα πολλά μαγαζιά που βρίσκονται κατά μήκος του κεντρικού δρόμου, θα βρεθεί μπροστά σε ένα πιο παραδοσιακό σκηνικό.

Τα παραδοσιακά σπίτια με τις αυλές τους ξεχωρίζουν καθώς περιπλανάται κανείς στα στενά δρομάκια του χωριού, ενώ η θέα είναι μαγευτική σαν βρεθεί κανείς στην εκκλησία της κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ένας μικρός ναός του 3ου αι. π.Χ. είναι η αιτία που πιθανολογείται η περιοχή να έχει κατοικηθεί από τα νεολιθικά χρόνια.

Εν συνεχεία, κρίνοντας από το γεγονός ότι το παλαιό χωριό ξεκινά από το λόφο και φτάνει μέχρι τη θάλασσα και τη γειτονική περιοχή της Μεσσογγής η περιοχή εντάσσει στα ιστορικά της στοιχεία και τα ερείπια Ελληνορωμαϊκού κτηρίου που έχουν εντοπισθεί στις εκβολές του ποταμού της Μεσογγής.

Δραστηριότητες

Η περιοχή διαθέτει πληθώρα δραστηριοτήτων κατά τους θερινούς μήνες δίνοντας την δυνατότητα στον επισκέπτη να επιδοθεί σε θαλάσσια σπορ.

Πολλές είναι και οι επιλογές σε εστιατόρια και ταβέρνες αλλά και καφετέριες και μπαρ.

Τα καταλύματα ποικίλουν σε παροχές και κατά κύριο λόγο μπορούν να ξεχωρίσουν και ως μια οικονομική επιλογή διακοπών.

Στην ευρύτερη περιοχή μπορεί κανείς να επιλέξει να επισκεφτεί το ψαροχώρι Μπούκαρι, το χωριό Χλωμός αλλά και την εκπληκτική Λίμνη Κορισσίων.

Συνεργάτες
Συγγραφή Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Φωτογραφικό Υλικό: shutterstock
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe