Σε απόσταση 25 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας, θα συναντήσετε αυτό το όμορφο ψαροχώρι.

Το λιμανάκι του, τα ήρεμα νερά του, η φυσική σκιά των δέντρων στις ακτές του αλλά και οι γευστικές θαλασσινές εκπλήξεις του στα συνοικιακά ταβερνάκια θα σας κάνουν να το αγαπήσετε!

Η παραλία Μπούκαρι

Η περιοχή είναι γνωστή για τα ρηχά κρυστάλλινα νερά της, ιδανικά για παιδιά και όσους αναζητούν παραλίες που παρέχουν ασφάλεια. Γι’αυτό η παραλία του Μπουκάρι προσελκύει κυρίως οικογένειες.

Εκτός από τα ρηχά νερά, ένα βασικό χαρακτηριστικό της παραλίας Μπούκαρι είναι η φυσική σκιά που προσφέρουν οι ελαιώνες. Στην περιοχή δεν υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις και η παραλία παραμένει ανεπηρέαστη από ανθρώπινες παρεμβάσεις , αλλά υπάρχουν μερικές ψαροταβέρνες που σίγουρα θα αιχμαλωτίσουν το ενδιαφέρον σας.

Δραστηριότητες

Το μέρος είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές αλλά και ήσυχες εξορμήσεις στο νησί.

Ανάμεσα στους συχνούς επισκέπτες τους όμως είναι και οι λάτρεις της φύσης.

Οι περιπατητές συχνά επιλέγουν να εξερευνήσουν το χωριό Κουσπάδες που βρίσκεται στον λόφο πάνω από το λιμανάκι και ύστερα σε απόσταση περίπου 3χλμ να βρεθούν στο χωριό Πετριτής στο οποίο βρίσκεται και το μεγαλύτερο αλιευτικό λιμάνι της νοτιοανατολικής ακτογραμμής της Κέρκυρας.

Σε κοντινή απόσταση οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την ανεμπόδιστη θέα του νότιου τμήματος του νησιού, στο χωριό ΧλομώςΧλομός, ένα από τα παλαιότερα χωριά της περιοχής, με τα γραφικά στενά καλντερίμια και τα παλαιά κτήρια του χωριού.

Στην περιοχή υπάρχουν καφέ-μπαρ αλλά και ταβέρνες, γνωστές για τις νόστιμες παραδοσιακές Κερκυραϊκές συνταγές τους.

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Φωτογραφικό Υλικό: shutterstock
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe