Ο Άγιος Γεώργιος Πάγων, είναι ένας ακόμη παραθαλάσσιος οικισμός του νησιού της Κέρκυρας, ένας θεαματικά όμορφος κόλπος που σχηματίζει ένα τεράστιο σχήμα πετάλου, πλαισιωμένος με μικρά ξενοδοχεία, μπαρ και ταβέρνες κατά μήκος μιας μοναδικής παραλίας.

Πρόκειται για έναν ήσυχο τουριστικό προορισμό που προτιμάται από οικογένειες και ανθρώπους που αναζητούν γαλήνιες, χαλαρωτικές διακοπές. Ένα χαλαρό θέρετρο, περίπου 35 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας στο οποίο τα πάντα κινούνται με πιο αργούς από το συνηθισμένο ρυθμούς, ελκυστικό για όσους επιθυμούν την ηρεμία. Αποτελεί οργανωμένο τουριστικό θέρετρο αφού παρέχει όλες τις ανέσεις και διαθέτει όλες τις απαραίτητες τουριστικές υποδομές τόσο στην παραλία όσο και στη διαμονή και την εστίαση, ωστόσο, παραμένει ένα φιλικό και παραδοσιακό χωριό.

Το όνομα Άγιος Γεώργιος Πάγων

προέρχεται από την ομώνυμη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των αρχών του 180ου αιώνα που υπάρχει στην περιοχή και το Πάγων χρησιμοποιείται καθώς βρίσκεται κοντά στο χωριό Πάγοι έτσι ώστε να διαχωρίζεται και από άλλη μία πανέμορφη παραθαλάσσια περιοχή αυτή του Αγίου Γεωργίου Αργυράδων που βρίσκεται νότια.

Οι επισκέπτες μπορεί να θεωρήσουν ότι τα νερά της θάλασσας είναι παγωμένα προϊδεασμένοι από την ονομασία αλλά το «Πάγοι» προκύπτει από το ουσιαστικό «πάγος (παξ)» το οποίο χρησιμοποιούνταν στην αρχαία ελληνική για κάθε βραχώδες ύψωμα ή απόκρημνο βράχο και το συγκεκριμένο χωριό βρίσκεται ακριβώς πάνω σε μια τέτοια απόκρημνη περιοχή.

Οι επισκέπτες μπορεί να θεωρήσουν ότι τα νερά της θάλασσας είναι παγωμένα προϊδεασμένοι από την ονομασία αλλά το «Πάγοι» προκύπτει από το αρχαίο ουσιαστικό "πάγος (παξ)" που σημαίνει απόκρημνος βράχος.

Γειτονικές Περιοχές

Στο βόρειο άκρο του οικισμού στην κορυφή του βράχου υπάρχει το χωριό Αφιώνας, το οποίο διαθέτει μερικές εξαιρετικές ταβέρνες και εκπληκτική θέα ειδικά στο ηλιοβασίλεμα όμως ο δρόμος είναι εξαιρετικά ανηφορικός. Γειτονικά χωριά που χρήζουν επίσκεψης λόγω του παραδοσιακού στοιχείου που παρουσιάζουν είναι τα Αρμενάδες, Πρινίλας και Πάγοι.

Διαμονή και Εστίαση

Ο Άγιος Γεώργιος Πάγων παρέχει μίνι μάρκετ και διάφορα τουριστικά καταστήματα. Υπάρχουν επίσης εστιατόρια, ταβέρνες και καφέ, όλα κατά μήκος της ακτής, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει κερκυραϊκά παραδοσιακά πιάτα ή ένα κοκτέιλ στην παραλία. Ως προς την διαμονή, υπάρχουν πολλά μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και βίλες.

Παραλία

Η παραλία Άγιος Γεώργιος Πάγων είναι από τις ομορφότερες, μεγαλύτερες αλλά και πιο ήσυχες παραλίες της Κέρκυρας. Γύρω από αυτήν άρχισε να αναπτύσσεται ο οικισμός μετά το 1975.

Οι οικογένειες με παιδιά προτιμούν το νότιο κομμάτι του κόλπου όπου τα νερά είναι πολύ ρηχά, αντίθετα με το βόρειο τμήμα όπου βαθαίνουν απότομα. Ο Άγιος Γεώργιος Πάγων διαθέτει Γαλάζια σημαία και προσφέρονται ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση. Για εκείνους που θέλουν να συνδυάσουν τις ήρεμες διακοπές τους με πινελιές διασκέδασης μέσω κάποιου σπορ διατίθεται μεγάλη ποικιλία αυτών, από ιστιοπλοΐα, μέχρι και μαθήματα καταδύσεων. Δίνεται επίσης η δυνατότητα ενοικίασης σκάφους για μια επίσκεψη στο γειτονικό Πόρτο Τιμόνι, μια πανέμορφη διπλή παραλία κάτω από το χωριό Αφιώνας, αλλά και προς τα άλλα μικρά νησάκια που βρίσκονται στην περιοχή.

Πηγή

Περί τση Κέρκυρας το ανάγνωσμα (2013). “Πάγοι”, http://corfiatikoanagnosma.blogspot.com/2013/11/blog-post.html

Συνεργάτες
Συγγραφή Κειμένου: Άντα Κυριαζή
Φωτογραφικό Υλικό: Έντυ Κασταμονίτης
Φωτογραφικό Υλικό: Shutterstock
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe