Το νότιο τμήμα του νησιού έχει το πλεονέκτημα να φιλοξενεί τα πιο ιδιαίτερα περάσματα με κρυφές ομορφιές που αξίζει να ανακαλύψετε.
Η Μεσογγή είναι ένα από τα σημεία της ανατολικής ακτής που ίσως δεν είχατε προσέξει τόσο. Ένας ποταμός, ο Ποταμός Μεσογγής που ανήκει στα μεγαλύτερα ποτάμια της Κέρκυρας αλλά και ένα ακρωτήρι διαχωρίζει γεωγραφικά τη Μεσογγή από το γειτονικό χωριό των Μωραΐτικων.

Ένας ποταμός και ένα ακρωτήρι διαχωρίζει τη Μεσογγή από το γειτονικό χωριό των Μωραΐτικων.

Η περιοχή φημίζετε για τις ήρεμες διακοπές που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης, με πληθώρα επιλογών σε διαμερίσματα και καταλύματα και ως τουριστικό θέρετρο διαθέτει παροχές οικονομικά προσιτές και ιδανικές για τους λάτρεις της φύσης και των εναλλακτικών διακοπών.
Βέβαια υπάρχουν και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που ξεχωρίζουν στη Μεσογγή αλλά και στα Μωραΐτικα με το Messonghi beach Hotel και το πολυτελές Domes Miramare αντίστοιχα.

Στη περιοχή της Μεσογγής και των Μωραΐτικων ορίζετε και η ύπαρξη της μεγαλύτερης παραλίας της ανατολικής ακτής με ρηχά νερά, άμμο και πλήρη οργάνωση σχετικά με την παροχή σε ξαπλώστρες, ομπρέλες, ταβερνάκια και εστιατόρια αλλά και διάφορων παροχών για όσους επιθυμούν να επιδοθούν σε θαλάσσια σπορ.

Το κάμπινγκ της Μεσογγής

Η Μεσσογή έχει φιλοξενήσει για χρόνια ένα κάμπινγκ το οποίο είναι γνωστό από τη δεκαετία του 50′. Τοποθετημένο κοντά στις όχθες του ποταμιού της Μεσογγής,  παλιοί και νέοι κατασκηνωτές για χρόνια έχουν γεμίσει τις αποσκευές τους αναμνήσεις και ουκ ολίγες είναι οι φωτογραφίες από τις στιγμές του τότε.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στη περιοχή και να δοκιμάστε ντόπιες συνταγές και ελληνικά πιάτα στα εστιατόρια που υπάρχουν σε κοντινές αποστάσεις όπως το Κάτω Σπήλαιο όπου υπάρχει το εστιατόριο 75 steps αλλά και το ψαροχώρι Μπούκαρι με τα πολλά ταβερνάκια με θαλασσινά που υπάρχουν.

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Φωτογραφικό Υλικό: Shutterstock
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe