Το Νησάκι είναι ένα ήσυχο, παραθαλάσσιο χωριό, χτισμένο σε μια από τις ωραιότερες περιοχές, στην βορειοανατολική πλευρά της Κέρκυρας. Αφού περάσει κάποιος την περιοχή του Ύψου, αρχίζει να ανηφορίζει προς τις ανατολικές πλαγιές του όρους Παντοκράτορα και συναντά αρχικά το Μπαρμπάτι και έπειτα το Νησάκι, το Γιμάρι, το Καλάμι και άλλους παραθαλάσσιους οικισμούς με κοινό χαρακτηριστικό τη μοναδική φυσική ομορφιά και τα κρυστάλλινα νερά με το λευκό βότσαλο.

Το Νησάκι απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας και αποτελεί ιδανικό προορισμό για όποιον ενδιαφέρεται να εξερευνήσει τα μυστικά της περιοχής της βορειοανατολικής Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, το Νησάκι ήταν ένα μικρό βραχώδες νησί το οποίο με τα χρόνια ενώθηκε με τη στεριά και από εκεί προέκυψε και η ονομασία του.

Το πράσινο της ελιάς που κυριαρχεί σε όλη την παραθαλάσσια αυτή ζώνη φτάνει μέχρι τα νερά της θάλασσας, δίνοντάς τους ένα γαλαζοπράσινο χρώμα.

Το Νησάκι είναι ιδανικός προορισμός για χαλαρωτικές οικογενειακές διακοπές αλλά και για λάτρεις του περιπατητικού τουρισμού καθώς στην πάνω πλευρά του βρίσκονται μονοπάτια που οδηγού στις ερειπωμένες Παλιές Σινιές και σε άλλα γραφικά χωριά του όρους Παντοκράτορα.

Η κεντρική εκκλησία του χωριού, οι Άγιοι Πάντες βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο, δίπλα σε ένα παλιό καφενείο. Γιορτάζει στις 14 Ιουνίου με παραδοσιακό πανηγύρι στο προαύλιο της εκκλησίας, άφθονο φαγητό και κερκυραϊκή μουσική, εμπειρία που αξίζει να ζήσει ο επισκέπτης.

Είναι από τις περιοχές που διαθέτουν πολλά ξενοδοχεία και διαμερίσματα, τα οποία είναι χτισμένα στην πλαγιά με θέα τη θάλασσα. Υπάρχουν επίσης σούπερ μάρκετ, φαρμακείο και ΑΤΜ καθώς και υπηρεσίες ενοικίασης μέσου μετακίνησης και τακτική συγκοινωνία με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Παραλίες

Η κεντρική παραλία του χωριού έχει βότσαλο, βαθαίνει σχετικά απότομα, είναι συνήθως απάνεμη και είναι πολύ καθαρή. Διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση και παρέχει τη δυνατότητα θαλάσσιων σπορ. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μπάνιο τους ή να εξερευνήσουν τις μικρές σπηλιές γύρω από την περιοχή όπως και τον εξαιρετικά πλούσιο βυθό.

Κοντά στο Νησάκι βρίσκονται πολλοί γραφικοί κόλποι με υπέροχα νερά όπως η Κρουζερή, το Καμινάκι και το Αγνί και όλοι ενδείκνυνται για snorkeling, καταδύσεις και ψαροντούφεκο. Επίσης, πρόκειται για περιοχές που προτιμούν τα σκάφη αναψυχής καθώς τα περισσότερα διαθέτουν προβλήτες και ταβερνάκια στα οποία μπορεί κάποιος μετά το μπάνιο του να απολαύσει ψάρια ή παραδοσιακά Κερκυραϊκά πιάτα.

Αποκτήστε τώρα τον δίγλωσσο ταξιδιωτικό οδηγό “Northeastern Corfu” και μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την μαγευτική περιοχή της Βορειοανατολικής Κέρκυρας. Στόχος του συγκεκριμένου βιβλίου δεν είναι μόνο να ενημερώσει τους επισκέπτες για την περιοχή, αλλά κυρίως για να τους ωθήσει στην εξερεύνηση του τοπίου και της ιστορίας που καθόρισε την πολιτιστική τους ταυτότητα, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πληροφορίες, ήθη, έθιμα και μύθοι των περιοχών θα σας ταξιδέψουν στη βορειοανατολική Κέρκυρα με έναν πρωτόγνωρο τρόπο!

Βρείτε αυτό και άλλα βιβλία για το νησί και όχι μόνο στο https://mykerkyrashop.com/.

Πάρτε την Κέρκυρα μαζί σας!

Συνεργάτες
Συγγραφή Κειμένου: Άντα Κυριαζή
Φωτογραφικό Υλικό: Shutterstock
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe