Στην μαγευτική περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας και ανάμεσα από τους Έρμονες θα βρείτε την παραλία Λιμνί.

Το νησί της Κέρκυρας κρατά πολύ καλά κρυμμένα μερικά μυστήρια και σπουδαία δημιουργήματα της φύσης, που σίγουρα αξίζει κανείς να ανακαλύψει και να εξερευνήσει.

Η παραλία έχει ως κύρια πρόσβαση την θάλασσα, αλλά και την στεριά για τους καλούς αναρριχητές με τα κατηφορικά μονοπάτια της μέσα στη φύση.

Με μερικές σκαλιστές ξύλινες ταμπέλες και σαν άλλοι εξερευνητές μπορείτε να βρεθείτε στην θέα της η οποία μοιάζει πολύ με εκείνη της γνωστής πλέον και διάσημης φωτογραφικά παραλίας, Πόρτο Τιμόνι.

Εναλλακτικά, μπορείτε να νοικιάσετε βάρκα για να εξερευνήσετε όλες τις τριγύρω παραλίες και μόνοι σας να επιλέξετε την περιήγηση από τους γνώστες της περιοχής.

Εμείς επιλέξαμε το Corfu Explore boats που εκτός από ευγένεια και αναλυτικές οδηγίες, θα σας βοηθήσουν να έχετε μια όμορφη καλοκαιρινή εξόρμηση με την οικογένεια, την παρέα ή το ταίρι σας.

Το Corfu-Explore Boats θα σας χαρίσει μια όμορφη περιήγηση στην παραλία Λιμνί αλλά και στις τριγύρω σπηλιές και παραλίες.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 0030 6984883149

Οι ντόπιοι θα έχουν σίγουρα να σας διηγηθούν αρκετές ιστορίες για την παραλία αυτή με πολλές εικασίες και για την σύνδεση της με την μυθολογία. Η πραγματικότητα όμως απλά μας οδηγεί στην διαπίστωση του φυσικού της κάλους και των υπέροχων, διαφορετικών χρωμάτων που σχηματίζουν τα νερά της στην κάθε πλευρά.

Η μία και πιο ήσυχη μεριά της έχει αποχρώσεις του πράσινου και νερά της θυμίζουν μικρή λίμνη ίσως από εκεί οι ψαράδες και οι ντόπιοι έδωσαν και παράφρασαν το όνομα.

Τα βότσαλα σχηματίζουν μία μικρή λωρίδα γης που χωρίζει τις δύο παραλίες οδηγώντας μας στην δεύτερη παραλία με μπλε και γαλάζιες αποχρώσεις που ντύνουν τον ανεξερεύνητο πλούσιο σε ζωή βυθό.

Η πυκνή βλάστηση, οι αχινοί και η πιο δύσβατη διαδρομή με τα δαιδαλώδη μονοπάτια έχουν διατηρήσει την παραλία προστατευμένη από την «εκμετάλλευση» των ανθρώπων και τον πολύ κόσμο. Βέβαια όπως και σε άλλες παραλίες αρκετός κόσμος αλλά και ντόπιοι που ξέρουν καλά τα μονοπάτια το έχουν ως δικό τους αγαπημένο στέκι.

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Φωτογραφικό Υλικό: Μαρίλια Μακρή
Φωτογραφικό Υλικό:
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe