Το νησί της Κέρκυρας μπορεί να είναι ξακουστό για την εντυπωσιακή Παλιά Πόλη, την Πλατεία Σπιανάδα, την ιστορία της, το Λιστόν και τα καντούνια της, όμως δε παύει να κρύβει και άλλους θησαυρούς που σας περιμένουν να τους ανακαλύψετε.

Το νότιο τμήμα του νησιού θα σας οδηγήσει σε ένα “σαφάρι” στους αμμόλοφους της παραλίας Ίσσος, θα σας πλανέψει με τα μπαχαρικά της κουζίνας του πλάι στο κύμα και ύστερα σεργιάνιζοντας τα χωριουδάκια του θα μάθετε για τους μύθους και τις πολλές ιστορίες που το συνοδεύουν. 

Με εκκίνηση τη Λιμνοθάλασσα Κορισσίων χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, αξίζει να περπατήσετε και να ξεκουραστείτε στην απέραντη αμμουδιά στη δεξιά πλευρά, στην παραλία Χαλικούνας.

Για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, το kite surf πρωταγωνιστεί εκεί και αν δε δοκιμάσετε οι ίδιοι, μπορείτε πάντα να παρακολουθήσετε τις εντυπωσιακές φιγούρες των έμπειρων surfer.

Αριστερά σας, η λίμνη που φιλοξενεί κάθε χρόνο περίπου πολλά είδη πουλιών, ανάμεσα τους και τα πανέμορφα φλαμίνγκο. 

Στη διαδρομή θα συναντήσετε και μοναδικά λουλούδια που φυτρώνουν σε διάσπαρτα σημεία, ενώ στον τερματισμό της διαδρομής κάποτε υπήρχε έντονη δραστηριότητα συλλογής αυγοτάραχου, που όμως με τα χρόνια φθίνει. 

Συνεχίζοντας, η διαδρομή, ο ήλιος και η θάλασσα σίγουρα θα σας ανοίξουν την όρεξη. Η περιοχή Μπούκαρης λίγα λεπτά παρακάτω φιλοξενεί πολλά ταβερνάκια και αποτελεί σταθμό για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά δίπλα στο κύμα.

Σε πολύ κοντινή απόσταση από το παραθαλάσσιο χωριό Μπούκαρης, αξίζει να περπατήσετε και να φωτογραφίσετε το γνωστό για την ομορφιά του και τις πολυταξιδεμένες φωτογραφίες – καρτ ποστάλ χωριό Χλωμός. Εκεί σας περιμένουν κλασικές κερκυραϊκές γειτονιές, δρομάκια που οδηγούν σε σημεία με περιμετρική θέα όλης της περιοχής και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σπίτια.

Το road trip δε σταματά όμως εκεί. Αν είστε λάτρεις της γευσιγνωσίας και των ελαιόδεντρων της Κέρκυρας δεν έχουμε παρά να προτείνουμε να επισκεφθείτε το The Governor Olive Oil. Εκεί θα δοκιμάσετε το βραβευμένο ελαιόλαδο της οικογένειας, θα περιηγηθείτε ανάμεσα  στις γηραιότερες ελιές και θα μάθετε πολλές σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία και την σύνδεση του νησιού της Κέρκυρας με την ελαιοκαλλιέργεια.

Εάν πάλι είστε έτοιμοι για περιπέτεια, σας έχουμε τρεις εξαιρετικές προτάσεις:

Ηλιοβασίλεμα ανάμεσα από τους αμμόλοφους της παραλίας Ισσος! 

Περιήγηση στο “χωριό των πειρατών”, στο χωριό Κορακάδες!

Ανάβαση στη δασική περιοχή Αρκουδίλας, στο νοτιότερο άκρο του νησιού, πάνω από το ακρωτήρι Ασπρόκαβος (Cavo Bianco). 

Το βραδάκι σαν γλυκιά «σερενατα» το ποταμάκι της Λευκίμμης φωταγωγείται και αποτελεί ιδανικό σταθμό για ένα ειδυλλιακό δείπνο.

Τέλος, εάν θέλετε να απολαύσετε είτε ξένη είτε ελληνική μουσική, στα μέσα της διαδρομής σας για την επιστροφή προς την κεντρική Κέρκυρα, στη περιοχή Άγιος Γεώργιος θα βρείτε αρκετά νυχτερινά μαγαζιά.

Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe