Μια μοντέρνα, μικρή και περιεκτική θα μπορούσαμε να πούμε περιοχή είναι τα Γουβιά, ένα χωριό σε μικρή απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας, εξοπλισμένο για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του κάθε επισκέπτη. Εκτείνεται κυρίως κατά μήκος ενός παραλιακού δρόμου, σε έναν μεγάλο κόλπο και αποτελεί ένα από τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά θέρετρα του νησιού, ιδιαίτερα προσφιλές στο νεανικό κοινό.

Αυτό που την ξεχωρίζει από άλλες περιοχές είναι το γεγονός ότι ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να διαλέξει ανάμεσα σε πολυάριθμα εστιατόρια κάθε είδους, από μεξικάνικη κουζίνα μέχρι παραδοσιακές ταβέρνες και νυχτερινά κέντρα όπου μπορεί να διασκεδάσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Παρόλο που πρόκειται για μικρό χωριό που βρίσκεται κοντά στην πόλη και σε άλλες μεγαλύτερες περιοχές όπως αυτή της Δασιάς, διαθέτει πολλά είδη καταστημάτων όπως σούπερ μάρκετ, καταστήματα σουβενίρ και οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ένας επισκέπτης. Από πλευράς διαμονής, η πλειοψηφία των οικιστικών συγκροτημάτων είναι μεγάλα ξενοδοχεία κοντά στην παραλία ή μέσα στο χωριό, παρόλα αυτά υπάρχουν και ενοικιαζόμενα δωμάτια και γκαρσονιέρες. Ως προς την μετακίνηση, τα συχνά δρομολόγια που εξυπηρετούν την περιοχή της Δασιάς και του Ύψου συνδέονται και με τα Γουβιά καθώς πρόκειται για ουσιαστικά γειτονικά παραθαλάσσια χωριά. Αλλά εφόσον μιλάμε για μία άκρως τουριστικά ανεπτυγμένη τοποθεσία, σαφώς και υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης οποιουδήποτε μέσου ειδικά μηχανών και ποδηλάτων καθώς την περιοχή προτιμούν ειδικά νεανικές ηλικίες.

Στα περίχωρα της περιοχής Γουβιά, χρήζουν επίσκεψης τα ερείπια του παλιού Βενετσιάνικου Ναυπηγείου καθώς και η πλήρως εξοπλισμένη και φημισμένη και διεθνής Μαρίνα Γουβιών.

Γουβιά, Η παραλία

Η παραλία των Γουβιών αποτελείται από βότσαλα και άμμο και είναι μικρή, διαθέτει ομπρέλες με ξαπλώστρες προς ενοικίαση και προσφέρει τη δυνατότητα θαλάσσιων σπορ καθώς και εκδρομών με βάρκα. Από την παραλία μπορείτε να θαυμάσετε επίσης την απέναντι χερσόνησο του Κομμένου με τον φημισμένο μικρό ναό της Υπαπαντής, ένα από τα πιο γνωστά και πολυφωτογραφημένα μέρη της Κέρκυρας.

Μαρίνα Γουβιών

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μαρίνα του νησιού, πάντα γεμάτη με σκάφη όλων των μεγεθών από πολλά έθνη. Είναι η πρώτη ιδιωτική μαρίνα και είναι πλήρως οργανωμένη με εγκαταστάσεις και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Αποτελεί από μόνη της μια ιδιαίτερη και οργανωμένη κοινωνία, με εστιατόρια, καφέ, καταστήματα, τουαλέτες, ντους, πλυντήρια, αποδυτήρια και πισίνα.

Αυτή την αίσθηση ιδιαιτερότητας λαμβάνει κάποιος όταν μπει μέσα σε αυτή την «κοινωνία» καθώς όταν εισέλθει μέσα στην μαρίνα αυτόματα νιώθει λες και βρίσκεται σε διαφορετικό τόπο, λαμβάνοντας τον κοσμοπολίτικο αέρα που αποπνέει η περιοχή.

Αυτό ισχύει ακόμη και για τους ντόπιους που την επισκέπτονται συχνά καθώς μέσα σε αυτή τη μικρή κοινωνία μπορεί κάποιος να απολαύσει τον καφέ, το ποτό ή μια ποικιλία με μεζέδες ατενίζοντας αγέρωχα ιστιοπλοϊκά και ποικίλα άλλα σκάφη μέσα σε ένα πανέμορφο γαλαζοπράσινο φυσικό σκηνικό.

Στην περιοχή βρίσκεται και το μοναδικό γήπεδο κροκέ (croquet) στην Ελλάδα καθώς και ένα υπόστεγο υδροπλάνων διότι κατά καιρούς εκτελούνταν δρομολόγια με υδροπλάνα προς κοντινούς προορισμούς.

Βενετσιάνικo Ναυπηγείo

Το βενετσιάνικο ναυπηγείο κατασκευάστηκε από τους Ενετούς κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας τους στην Κέρκυρα, στην τρέχουσα θέση του σημερινού οικισμού των Γουβιών. Οι Βενετοί χρησιμοποιούσαν τον κόλπο σαν λιμάνι και οπλοστάσιο τους.

Τα ερείπια είναι πίσω από τη σύγχρονη Μαρίνα στα Γουβιά και διαχωρίζονται με περίφραξη. Έχουν επιβιώσει οι κίονες, οι τοίχοι και οι χαρακτηριστικές καμάρες του οπλοστασίου που σε συνδυασμό με την τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα συνθέτουν ένα σουρεαλιστικό σκηνικό που συνίσταται ειδικά για τους λάτρεις της φωτογραφίας.

Συνεργάτες
Συγγραφή Κειμένου: Άντα Κυριαζή
Φωτογραφικό Υλικό: Shutterstock
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe