Σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας με συνεχή συγκοινωνία ή την εναλλακτική όμορφη διαδρομή για τους περιπατητές στην Γαρίτσα θα βρει κανείς την παραλία Μον Ρεπό.

Με ένα χαμηλό αντίτιμο κυρίως για την συντήρηση του χώρου, εισέρχεται κανείς στην αμμουδερή παραλία με την μεγάλη ξύλινη προβλήτα.

Τα νερά είναι ζεστά αλλά υπάρχουν αρκετές πέτρες και έτσι η προβλήτα και οι δύο σιδερένιες σκάλες της εξυπηρετούν στις βουτιές στα κάπως πιο βαθιά σημεία της παραλίας που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στον νεαρό κόσμο που επισκέπτεται το Μον Ρεπό.

Η παραλία είναι μια καλή επιλογή για να δροσιστεί κανείς, χωρίς να μεταβεί μακριά από το κέντρο της πόλης, ενώ το καφέ, μπαρ και εστιατόριο του Μον Ρεπό έχει ανακαινισθεί πρόσφατα.

Ανάμεσα στις παροχές του είναι οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες καθώς και μια μεγάλη γκάμα σνακ, φαγητού, καφέ και αργότερα ποτών και δροσερών κοκτέιλ που εναρμονίζονται με την θέα της παραλίας υπό το χαμηλό φως.

Η παραλία είναι τοποθετημένη στο ξεκίνημα της χερσονήσου της περιοχής Κανόνι, πολύ κοντά στο ξακουστό Μον Ρεπό το οποίο αποτέλεσε και θερινή κατοικία του Άγγλου Αρμοστή.

Μια επίσκεψη θα σας ταξιδέψει στον χρόνο, εκεί που η φύση έχει μεγαλουργήσει στα μονοπάτια του Μον Ρεπό, εκεί που μπορείτε να θαυμάσετε το υπέροχο μουσείο, τα ερείπια των ναών που ήταν χτισμένοι αλλά και να κλείσετε τα εισιτήρια σας για μια από τις θερινές παραστάσεις που φιλοξενούνται στο θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου.

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe