Ένα ιδιαίτερο σημείο του νησιού σε προνομιακή θέση, ανάμεσα στη βόρεια και ανατολική πλευρά της Κέρκυρας.

Μόλις 12 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης, το χωριό Πέλεκας είναι τοποθετημένο σε έναν καταπράσινο λόφο με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα.

Φημισμένο για τη θέα, τα ηλιοβασιλέματα και τις παραλίες του, είναι πόλος έλξης επισκεπτών και αναπόσπαστο κομμάτι των καλοκαιρινών αποδράσεων όλων όσων βρίσκονται στο νησί.

 

Όταν ο ίδιος ο αυτοκράτορας της Γερμανίας Γουλιέλμος Β' γνωστός και ως Καίζερ, επιλέγει ένα σημείο ως αγαπημένο του για να απολαμβάνει την θέα της Κέρκυρας και τις ομορφιές της, δεν μπορείς παρά να αποζητάς να το θαυμάσεις και εσύ.

Το φημισμένο Παρατηρητήριο του Κάιζερ

Το σημείο αυτό εκτός της ονομασίας “παρατηρητήριο του Καίζερ” ονομάζεται και “θρόνος του Καίζερ”

Ο αυτοκράτορας Γουλιέλμος Β’ που αγαπούσε το νησί της Κέρκυρας,  το 1907 αγόρασε και φρόντισε το παλάτι της Σίσσυ, το Αχίλλειο.

Μέσα στα ευεργετήματα ως ένδειξη αγάπης για την Κέρκυρα, λίγο πριν τον θάνατο του, το 1914, άφησε ένα μοναδικό δώρο στους ντόπιους και τους επισκέπτες του νησιού, με την κατασκευή του παρατηρητηρίου,εκεί που ο ίδιος έβρισκε γαλήνη και απολάμβανε την θέα του νησιού και τις ομορφιές της φύσης με την οποία είναι ευλογημένο.

Ο Πέλεκας ως τουριστικός προορισμός

Αν κάτι σίγουρα αντιλαμβάνεται κανείς με την επίσκεψη του στο χωριό Πέλεκας, είναι την εξοικείωση των ντόπιων με τους επισκέπτες και την φιλοξενία τους προς αυτούς.

Οι δρόμοι του χωριού είναι περάσματα στα οποία συναντά κανείς ταβέρνες, καφέ-μπαρ και εστιατόρια με εκπληκτική θέα.

Η παραλία με την οποία έχει συνδεθεί ο Πέλεκας, είναι αυτή του Κοντογυαλού, ιδανική για την απέραντη αμμουδιά της και ενάμιση χιλιόμετρο από το χωριό με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα διάσπαρτα βράχια στην μία άκρη, συνθέτει ένα μαγευτικό τοπίο.

Σε κοντινή απόσταση και η παραλία της Γλυφάδας με άμμο και το δικό της ξεχωριστό τοπίο φτιαγμένο για καλοκαιρινές αποδράσεις γεμάτες αλμύρα και παιχνίδια στο  νερό.

Και οι δύο παραλίες είναι πλήρως οργανωμένες και για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ αλλά και για τους γευσιγνώστες, με εστιατόρια και ταβέρνες αλλά και beach bar που δίνουν ένα διαφορετικό χρώμα στις στιγμές του καλοκαιριού με την μουσική και τις συχνές εκδηλώσεις που οργανώνουν.

Πηγή

Μουσείο Αχίλλειο Κάιζερ της Γερμανίας  http://www.achillion-corfu.gr 

Πέλεκας Κέρκυρας  https://el.wikipedia.org/

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe