Συγκαταλέγεται και όχι άδικα, στις πιο όμορφες παραλίες του Ιονίου, σμαραγδένια πεντακάθαρα νερά και λευκό βότσαλο, σε αρμονικό συνδυασμό με το ονειρικό του τοπίο, ανάμεσα στα χρώματα του μπλε και του πράσινου της φύσης.
Η όμορφη αυτή μικρή παραλία βρίσκεται ως ένα κοινό μυστικό των ντόπιο και των καλά ενημερωμένων επισκεπτών, κοντά στη περιοχή Λιαπάδες.

Τους καλοκαιρινούς μήνες γεμίζει από κόσμο που δροσίζεται, στα σχετικά απότομου βάθους νερά του και με μια απλή μάσκα μπορεί να δει λίγο από τον παραμυθένιο βυθό του.

Τα βράχια που το πλαισιώνουν σε καλούν να βρεις σκιά στις μέρες με έντονη ηλιοφάνεια και η σπηλιά στη μια πλευρά της Ροβινιάς καλεί τους εξερευνητές να φτάσουν στο χείλος της και τους λάτρεις του μυστηρίου να σκεφτούν τις δικές τους ιστορίες που θα μπορούσαν να είχαν διαδραματιστεί εκεί.

Για να φτάσετε στη παραλία μπορείτε είτε να επιλέξετε κάποιο καραβάκι από τα γειτονικά λιμανάκια κοντά στη περιοχή Παλαιοκαστρίτσα.

Εναλλακτικά, οδικώς επιλέγετε την διαδρομή που οδηγεί στη παραλία Λιαπάδες και σε ένα μάρκετ που θα συναντήσετε θα στρίψετε αριστερά στην απότομη ανηφόρα, από εκεί προσεκτικά και ακολουθώντας τις ταμπέλες θα οδηγηθείτε προς ένα χωματόδρομο όπου θα σταθμεύσετε ακολουθεί μια περιπατητική διαδρομή που γίνεται πολύ ευχάριστη όταν θα προσεγγίσετε το δρομάκι και θα αντικρύσετε τη πανέμορφη θέα από ψηλά στη η γύρω περιοχή.

Τα σκαλάκια που ακολουθούν οδηγούν απευθείας στη παραλία, ενώ καλό είναι να έχετε προμηθευτεί κάποια είδη που χρειάζεστε καθώς δεν υπάρχει παροχή ομπρέλας και ξαπλώστρας και μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες ένα βαρκάκι παρέχει νερό και παγωτά προς πώληση.

Πολλοί είναι αυτοί που αγαπούν να περνούν χρόνο με την οικογένεια τους στη παραλία της Ροβινιάς, Παιδικές αναμνήσεις για κάποιους, "στα μέρη προς εξερεύνηση" για άλλους και στα λατρεμένα σημεία του νησιού για όσους την έχουν επισκεφθεί ήδη.

Σαν βρεθείτε στη περιοχή, αξίζει να περιηγηθείτε στο χωριό Λιαπάδες και να ανακαλύψετέ και τις ομορφιές της Παλαιοκαστρίτσας με ένα από τα πιο παλιά μοναστήρια του νησιού, η Ιερά Μονή Παναγίας Παλαιοκαστρίτσας.

Συνεργάτες
Φωτογραφικό Υλικό: Μαρίλια Μακρή
Συγγραφή Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe