Η Ιερά Μονή Μυρτιδιώτισσας βρίσκεται στα δυτικά παραλία της Κέρκυρας, σε υψόμετρο 152 μέτρων δυτικά του Πέλεκα  και νότια της περιοχής Βάτος.

Η γαλήνη και το φυσικό κάλλος της Μονής θα σας εντυπωσιάσουν, με πεύκα, ελιές και θέα το βουνό από τη μια πλευρά και τη θάλασσα από την άλλη.

Στην Ιερά Μονή Υ.Θ. Μυρτιδιώτισσας ζει ο μοναχός Δανιήλ ο οποίος διατηρεί τους χώρους της μονής λειτουργικούς και φροντίζει την εκτροφή των ζώων και τη συντήρηση των κτιρίων.

Σκοπός του όπως λέει ο ίδιος είναι να προσφέρει στον απλό επισκέπτη αλλά και στον προσκυνητή την αίσθηση της γαλήνης και της αγάπης και μια ανάμνηση έντονα χαραγμένη στα βάθη της καρδιάς που θα τον συνοδεύει για πολλά χρόνια.

Το Μοναστήρι γιορτάζει κάθε χρόνο στις 24 Σεπτεμβρίου.

Παρόλο που συχνά το ονομάζουν Μονή Μυρτιώτισσας, επίσημα ονομάστηκε Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτηδιώτισσας ή ή Ιερά Μονή Μυρτιδίων, από την εικόνα της Παναγίας την οποία βρήκε στο σημείο αυτό, ο μοναχός Δανιήλ Καγγελάρης.

Οι επισκέπτες της Μονής, κυρίως τους θερινούς μήνες, είναι αμέτρητοι, ενώ υπάρχει και επίσημη ιστοσελίδα με πληθώρα πληροφοριών για τη Μονή, το mirtidiotissa.com .

Πάραυτα, αυτό που θα διαπιστώσετε και εσείς ως επισκέπτες είναι το πόσο εντυπωσιακά όμορφο είναι το σημείο αυτο του νησιού αλλα και πόσο προσεγμένη και καλοδιατηρημένη ειναι η Μονή, ολο το χρόνο, μέσα από τον καθημερινό αγώνα του μοναχού Δανιήλ.

Συνεργάτες
Συγγραφή Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Φωτογραφικό Υλικό: Μαρίλια Μακρή
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe