Η μεγάλη πλατεία Σπιανάδα χωρίζεται από το Παλαιό Φρούριο με μια τεχνητή τάφρο. Περπατώντας από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου προς τα Ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου συναντούμε αρχικά τον δημοτικό κήπο του Μποσκέτου και έπειτα μια γοητευτική εκκλησία σε ένα ξέφωτο με μια θέα που μαγνητίζει.

Η Παναγία Μανδρακίνα με το περίτεχνο πορτοκαλοκόκκινο καμπαναριό ξεχωρίζει ανάμεσα στα δέντρα των δύο κήπων, του Μποσκέτου και του κήπου των Ανακτόρων, του «Κήπου του Λαού».

Είναι αφιερωμένη εκτός από την Παναγία και στον Άγιο Παντελεήμονα ενώ οφείλει το όνομά της στο λιμανάκι του Μανδρακίου που βρίσκεται ακριβώς από κάτω, καθώς εκεί βρέθηκε μια εικόνα της Παναγίας από ψαράδες της περιοχής.

Στην αυλή της και στο παρκάκι δίπλα της μπορείτε να απολαύσετε μοναδική θέα στο Φρούριο, το Μανδράκι, το νησί του Βίδου, στο απέραντο γαλάζιο.

Τη σημερινή μορφή της η Παναγία Μανδρακίνα πήρε κατά το 1950 περίπου, όταν αναστηλώθηκε μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη κατά το βομβαρδισμό της Κέρκυρας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εξωτερική όψη της εκκλησίας της είναι συμμετρική, καταλήγει σε αέτωμα και το εντυπωσιακό καμπαναριό της χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη τεχνική του. Το ισόγειο επίπεδο του ναού βρίσκεται χαμηλότερα του επιπέδου της πλατείας.

Η Παναγία Μανδρακίνα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εκκλησίες λόγω της γοητείας της αλλά και της τοποθεσίας της και προτιμάται πολύ από τους πιστούς για την τέλεση γάμων και βαφτίσεων.

Πηγή

Παναγία Μανδρακίναhttp://www.corfuchurches.com/content/view/61/73/lang,el/

Συνεργάτες
Συγγραφή Κειμένου: Άντα Κυριαζή
Φωτογραφικό Υλικό: Shutterstock
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe