Απόκρημνοι βράχοι, πνιγμένοι στο πράσινο που βουτούν σε τιρκουάζ νερά και μια χρυσή ηλιοκαμένη αμμουδιά… αυτή είναι η Μυρτιώτισσα.

Μία παραλία δίπλα στην πασίγνωστη Γλυφάδα αλλά τελείως διαφορετική…

Η παραλία έχει πάρει το όνομά της από το ομώνυμο πανέμορφο πέτρινο μοναστήρι, της Παναγίας της Μυρτιώτισσας που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την παραλία. Μία μυθολογική προσέγγιση την βαφτίζει ως «κόρη του Ποσειδώνα», καρπό του έρωτα του με την Νηρηίδα Αμφιτρίτη, καθώς το τοπίο είναι τόσο μαγικό που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι.

Δεσπόζοντας απομονωμένη σε ένα δυσπρόσιτο σημείο της δυτικής ακτής φαντάζει να κρύβεται μέσα στα ψηλά βράχια και την οργιώδη βλάστηση. Οι επιλογές σας για να φτάσετε σε αυτή είναι είτε να ακολουθήσετε τα απότομα, κατηφορικά και γεμάτα από πευκοβελόνες μονοπάτια είτε να προσεγγίσετε την παραλία μέσω θαλάσσης, με σκάφη, βάρκες ή κανό.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες γυμνιστών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Γι’ αυτόν τον λόγο δεν συνίσταται για όλους τους επισκέπτες, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς από τη δεκαετία του ’70 μέχρι και σήμερα, φιλοξενεί κυρίως όσους δε διστάζουν να εκθέσουν το σώμα τους γυμνό, χωρίς να το θεωρούν αυτό ανήθικο ή σεξουαλικό, χωρίς να ανήκουν σε κάποιο κίνημα γυμνιστών. Η φυσική απομόνωση της παραλίας λόγω της μορφολογίας του περιβάλλοντος κρατά τους γυμνιστές μακριά από τα περίεργα βλέμματα.

Η Μυρτιώτισσα χωρίζεται σε τρία μέρη από μικρούς βράχους. Στο κεντρικό κομμάτι της μπορεί να κατέβει ο καθένας χωρίς να χρειαστεί να κάνει ο ίδιος γυμνισμό ενώ οι άλλες δύο αποτελούν κυρίως ορμητήριο γυμνιστών. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και εξοικειωμένοι με τη θέα του γυμνού.

Συνεργάτες
Συγγραφή Κειμένου: Άντα Κυριαζή
Φωτογραφικό Υλικό: Shutterstock
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe