Ένα από τα πιο γνωστά και πολυσύχναστα χωριά της μέσης Κέρκυρας σε απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού.

Προικισμένο με εξαιρετική θέα και ανάμεσα από τις παραλίες ΚοντογιαλόςΓλυφάδα  και Μυρτιώτισσα, προκαλεί τον επισκέπτη να περπατήσει στα όμορφα σημεία του και να θαυμάσει το πανόραμα που χαρίζει ο ομώνυμος λόφος του στο υψόμετρο των 272 μέτρων.

 

Η ονομασία Πέλεκας

Η ονομασία Πέλεκας μας οδηγεί στο 1330 και στην συσχέτιση του με το επίθετο Πέλεκας, Πελεκάνος ή Πελεκιώτη, από το ρήμα πελεκώ που αφορά την ασχολία των κατοίκων με την κοπή ξύλου και άλλων υλικών. Την ονομασία αυτή τη συναντάμε και σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και σε αρχαίο όρους της Μικρά Ασίας.

 

Το Παρατηρητήριο του Κάιζερ

Το παραδοσιακό και καταπράσινο χωρίο υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, απο όλα τα μέρη του κόσμου και για ένα επιπλέον λόγο.

Διασχίζοντας το χωρίο συναντά κανείς, μέσα από ένα σύντομο μονοπάτι, ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του νησιού, το Παρατηρητήριο του Κάιζερ η τον Θρόνο του Κάιζερ, όπως το ονομάζουν.

Στο σημείο αυτό ο Γουλιέλμος ΙΙ αγαπούσε να απολαμβάνει την θέα του νησιού από ψηλά και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, που σαν άλλοι βασιλείς μπορείτε και εσείς να θαυμάσετε.

Επιπρόσθετα, συνηθίζεται για τα ερωτευμένα ζευγάρια να χαράσσουν τα αρχικά τους σε ένα λουκέτο, με το οποίο “κλειδώνουν” την αγάπη τους στα κάγκελα που βρίσκονται εκεί στο σημείο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέλεκα

Ο Πολιτιστικός και Φιλαθλητικός Σύλλογος Πέλεκα, με μεγάλη προσφορά στον πολιτισμό και στην παράδοση του τόπου, με την συμπαράσταση των κατοίκων διατηρεί επί σειρά ετών, τα ήθη και έθιμα. Στο ενεργητικό του έχει πλήθος δραστηριοτήτων, κυρίως στο χορό, το τραγούδι και σε εκδηλώσεις που προάγουν την παράδοση και τα έθιμα του τόπου. Επίσης οργανώνει ομιλίες συνεργαζόμενος με σωματεία και οργανώσεις, με αξιόλογους ομιλητές. Εδώ και χρόνια λειτουργούν τμήματα Ελληνικών παραδοσιακών χορών, Γυναικεία  και Παιδική χορωδία και  μικτό χορωδιακό τμήμα σε συνεργασία με την ενοριακή χορωδία.

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Φωτογραφικό Υλικό: Έντυ Κασταμονίτης
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe