Το Πέραμα είναι ένα παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο – πέρασμα για τα ωραιότερα σημεία της Κέρκυρας.

Μόλις 7 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, το Πέραμα κερδίζει επάξια τον τίτλο του σημείου που ενώνει τις ομορφιές του νησιού.

Εάν κάτι κάνει το Πέραμα ξεχωριστό είναι η θέα που μπορείτε να απολαύσετε σε πολλά σημεία του.

Με απρόσκοπτη θέα στο σημείο, σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας, την Μονή Βλαχερνών και το Ποντικονήσι, που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών και είναι ένα σημείο που έχουν γυριστεί ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, δεν μπορεί πάρα να θελήσετε να το φωτογραφήσετε η και να κάνετε μια στάση για φαγητό η ποτό στα περιστοιχισμένα στα βράχια, μαγαζιά του.

Η πεζογέφυρα

Το Πέραμα συνδέεται με το Κανόνι με μία πεζογέφυρα που υπάρχει πάνω στη λιμνοθάλασσα Χαλικιόπουλου, που ονομάζεται και «γέφυρα των πεζών».

Μπορείτε να περπατήσετε όλες τις ώρες της ημέρας και να δείτε τους ψαράδες με τα δίχτυα τους να ετοιμάζονται για τα καθιερωμένο ψάρεμα, κρατώντας ζωντανή της παράδοση χρόνων.

Αφού επισκεφθείτε την Μονή Βλαχερνών μπορείτε με καραβάκι να πάτε στο Ποντικονήσι και γυρνώντας να απολαύσετε θαλασσινά και εκλεπτυσμένα πιάτα από το μενού του εστιατορίου που βρίσκεται στη διαδρομή.

Η ευρύτερη περιοχή ονομάζεται Κανόνι και αξίζει να την περπατήσετε και να δείτε την θέα και από ψηλά περνώντας μέσα από μια πολύ σύντομη διαδρομή με σκαλοπάτια.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται εξίσου κοντά και σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή σας.

Ας μη ξεχνάμε φυσικά και τις διάσημες φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί στο σημείο, με τα αεροπλάνα να περνούν σε απόσταση αναπνοής και να δημιουργούν ένα θέαμα μοναδικό.  Στο κάτω μέρος της γέφυρας περνά και ένας αγωγός που τοποθετήθηκε το 1850 με σκοπό την μεταφορά νερού από τους λόφους στις Μπενίτσες μέχρι την πόλη της Κέρκυρας.

Το Πέραμα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις των περιπάτων.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκει κανείς το μονοπάτι που οδηγεί στο Γαστούρι, τον οικισμό που φιλοξενεί το περίφημο Αχίλλειο, το παλάτι που έχτισε η πριγκίπισσα Σίσυ, με τα υπέροχα αγάλματα και την τεράστια πολιτισμική αξία.

Αφού αισθανθείτε βασιλείς αξίζει να κάνετε μια στάση στο Γαστούρι για να θαυμάσετε τα παλιά αρχοντικά σπίτια αλλά και να απολαύσετε την φύση σε όλη την διαδρομή.

Προς την νότια πλευρά αξίζει να περπατήσετε μέχρι την ιστορικής σημασίας Γέφυρα του Κάιζερ“.

Η γέφυρα του Κάιζερ χτίστηκε από τον αυτοκράτορα της Γερμανίας Γουλιέλμο Β΄γνωστό και ως Κάιζερ με σκοπό την σύνδεση του σημείου με το Αχίλλειο. Στο σήμερα, δυστυχώς δεν μπορούμε την περπατήσουμε την γέφυρα, διότι ανατινάχτηκε από τους Γερμανούς για να μην εμποδίζει τότε την διέλευση των στρατιωτικών τους οχημάτων, έτσι πλέον μπορούμε να θαυμάσουμε μόνο ένα μέρος της.

Συγκοινωνία και κοντινές επιλογές

Στο Πέραμα θα βρείτε και μικρές ακρογιαλιές για να απολαύσετε το μπάνιο σας, ενώ αποτελεί σημείο σταθμό για όλους εκείνους που θέλουν να εξερευνήσουν την Κέρκυρα. Οι Με πολλές γραμμές λεωφορείων μπορεί κανείς να μεταβεί σε όλο το νότιο τμήμα του νησιού με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ και να επισκεφθεί το κέντρο της πόλης με το αστικό λεωφορείο που περνά πολλές φορές καθημερινά από το σημείο.

Συνεργάτες
Συγγραφή Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Φωτογραφικό Υλικό: Έντυ Κασταμονίτης
Φωτογραφικό Υλικό: Shutterstock
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe